eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Turisták segwayen Budapesten a Kossuth térnél 2018. május 30-án. Idén június közepétől tilos a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes kocsmabicikli) és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb részleteket árult el Wachsler Tamás a Kossuth tér folytatódó megújulásáról

Az Agrárminisztérium, illetve a Kúria épületének megújulásával párhuzamosan a tér új funkciókkal is bővül.

Folytatódik a Kossuth tér környékének rekonstrukciója: jelentős átalakítást végeznek az Országházzal szemben található Agrárminisztérium épületén, a munkák idejére a troliknak új helyet kell keresni - mondta az InfoRádióban Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője.

"Az Agrárminisztérium természetesen marad minisztérium, illetve visszaköltözik ide az apparátus a felújítás után. Van egy alapvető szerkezeti probléma ezzel az épülettel: amikor az 1880-as években megtervezték, akkor jó ötletnek gondolták, hogy az egyik irodasornak nincs saját megvilágítása, hanem egy folyosó és egy másik irodasor között van" – indokolta a felújítás részbeni indokoltságát Wachsler Tamás.

Mivel hozzányúlnak a szerkezethez, lehetőség nyílik arra is, hogy az épület alatt mélygarázst hozzanak létre, a homlokzat pedig visszanyeri eredeti pompáját, arról nem is beszélve, hogy

a belső udvart visszaadják a Kossuth tér látogatóinak, s átjárható is lesz a Kozma Ferenc utca felé.

A programnak része, hogy a Kúria visszakapja eredeti fényét, és visszakerül bele az igazságszolgáltatás legfelsőbb szerve, az épület pedig pontosan úgy fog kinézni, ahogy Hauszmann Alajos megtervezte, belülről lesz csak annyi változás, hogy az irodákat a műemléki értékek tiszteletben tartásával modernizálják.

A Kossuth teret egyébként a szándékok szerint éttermek fogják körbefogni, az északi traktusban pedig a régi "mintapince" áll helyre, árusítóhellyel.

A mélygarázs kialakítása miatt a Kozma Ferenc utcában komolyabb munka és lezárás lesz.

A kormány a tender lezárásakor biztosítja a forrásokat, 2-3 év alatt érhet végére a teljes rekonstrukció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×