eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szikszó, 2020. szeptember 10.Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő-üzemének átadásán Szikszó határában 2020. szeptember 10-én. A beruházás nyolc millliárd forintba került, amelyhez a kormány négy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Új részleteket jelentettek be az OPNI-ingatlan sorsáról

A 13 éve üresen álló "Lipót" későbbi hasznosításáról a terület országgyűlési képviselőjeként beszélt a pénzügyminiszter.

Felsőoktatási intézményként működik majd a megújuló Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) 13 éve üresen álló épülete Lipótmezőn - közölte a pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádióban.

Varga Mihály, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője ismertette: a kormány arról döntött, hogy a

41 hektáros területen álló 39 ezer négyzetméteres épületnek hosszú távon oktatási célokat kell szolgálnia.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízást kapott, hogy készítse elő a Közép-európai Oktatási Alapítvány létrehozását és működését.

A cél, hogy közép-európai és Kárpát-medencei "méretekben" létrehozzanak olyan intézményt, amely diplomáciai, gazdasági képzést nyújt az ide érkező diákoknak, "méltó és reprezentatív körülmények között" - emelte ki.

Azt mondta,

az OPNI-t 2007-ben a Gyurcsány-kormány szüntette meg, és "ezzel óriási értéket vert szét": a 139 éves intézményben kilencszáz ember dolgozott, és körülbelül 850 fekvőbetegággyal működött.

Hozzátette: a bezárás "szakmailag előkészítetlen lépés volt", "hajléktalanná lett betegek lepték el az utcát", sokan öngyilkosok lettek, és mivel senki nem gondoskodott az iratokról, nem maradtak meg a szakdokumentumok, kórtörténetek és az a tudományos érték, amely 139 év alatt gyűlt össze.

A pénzügyminiszter beszélt arról is, hogy a kormány folyamatosan figyeli a koronavírus-járvány gazdasági hatásait, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket.

A magyar gazdaság 2020 márciusában jobb helyzetben volt, mint 2008-ban, ezért a járvány gazdasági következményei miatt nem kellett külső segítséget kérni, a magyar államháztartás maga tudta átcsoportosítani a forrásokat a védekezésre - mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×