eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vérszilvafákon átsütő őszi Nap a Népligetben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Új életre keltené a Népligetet a főváros

Bardóczi Sándor, Budapest főépítésze a Facebookon írta meg, hogy közösségi tervezéssel kezdik a különféle tulajdonosok által birtokolt Népliget megújítását.

Budapest főépítésze így kezdi posztját:

„A Népliget tipikusan az a hely, ahol a sok bába közt valahogy mindig elveszett a gyerek. Kevesen tudják, de

a Népliget közparki területe legalább 10 különböző helyrajzi számon különféle tulajdonosoké.

Történetileg alakult így és soha senki nem volt képes a létrejötte óta ebben rendet vágni. Így aztán soha senki nem volt arra képes, hogy koherens jövőt vázoljon a parknak. Mi most erre teszünk kísérletet, amikor összetereljük a tulajdonosokat és előállítunk egy a park hosszútávú jövőjét meghatározó stratégiai tervet. Ennek érdekében a feltett kérdéseket az illetékes Helyettes Államtitkársággal, a BFK-val és a X. kerület főépítészi irodájával, sőt a Népliget jövőjéért aggódó civilekkel is egyeztettük.”

Bardóczi Sándor szerint a Népliget most sokak szemében olyan, ahová rendes ember nem jár, ezen változtatni kell, meg kell újítani a parkot. A projektet széles társadalmi igényfelméréssel kezdik, írja.

„De mi előbb kérdezünk, aztán »lövünk«, úgy ahogyan azt a Gellért-hegy kapcsán már megtettük, széles társadalmi bevonással. Ahhoz, hogy a tervezett Népliget a többségnek is tessen, a parkhasználókat, a környékbelieket és a budapestieket kell megkérdeznünk. A Gellért-hegy esetében több mint ötezren válaszoltak nekünk egy hasonló kérdőívre. Most azokon a sor, akik a »Nepcsit« szeretnék rendezettebben, közparkként használni, hogy válaszoljanak nekünk. Mit látnak ott a legnagyobb problémáknak, merre fejlődjön a park, mi az ami érték és mi az ami megoldásra vár.”

A hely pedig, ahol ezt megtehetik a budapestiek, a kozossegitervezes.hu honlapon található.

A Népliget tipikusan az a hely, ahol a sok bába közt valahogy mindig elveszett a gyerek. Kevesen tudják, de a Népliget...

Közzétette: Sándor Bardóczi2020. december 10., csütörtök

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×