INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

szfe

rátóti zoltán

színház- és filmművészeti egyetem

Résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.

Felfüggesztik az oktatást az SZFE-n

Infostart

Hétfőn egyeztetne a tanárokkal és a diákokkal az alapítvány kuratóriuma.

Felfüggeszti az oktatási tevékenységet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az alapítvány kuratóriuma. Az erről szóló, Rátóti Zoltán alapítványi elnök által aláírt levelet az intézmény oldalán tették közzé.

A levélben azt írják, hogy a hallgatói blokád miatt az egyetem új vezetése október 1. óta nem tudja elfoglalni hivatalát, érdemi döntéshozó nincs az épületben, és így nem látnak rá az oktatás tényleges folyamatára. Ez ellehetetleníti a valós oktatási tevékenység nyomon követését és a felelős vezetői döntések meghozatalát – írják.

Emellett a levélben arra is hivatkoznak, hogy a megismert adatok alapján az egyetemen nem, vagy nem teljesen érvényesülnek a tűz- és balesetvédelmi szabályok,

a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületben alkoholt fogyasztanak és dohányoznak is.

Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatók – írják.

Az alapítvány kuratóriuma az őszi szünet után az oktatási tevékenységet felfüggeszti, a hivatali munkavégzés november 1. után visszavonásig továbbra is az egyetemi kancellár által elrendelt otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik – olvasható a levélben.

A kuratórium november 2., hétfőre 3-3 fős oktatói és hallgatói delegációt vár egyeztetésre.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018