INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

kásler miklós

koronavírus

kórház

kapacitás

A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentős a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.

Újabb kórházak fogadnak koronavírusos eseteket – itt a lista

Infostart

Kásler Miklós bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét és más utasításokat is tett.

Ahogy Európában, Magyarországon is a járvány meredeken felszálló szakaszában vagyunk, dinamikusan nő a fertőzések száma. Ezért Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét.

Újabb hat vidéki kórház fogad a jövőben Covid-betegeket:

  • a váci Jávorszky Ödön Kórház,
  • a ceglédi Toldy Ferenc Kórház,
  • az esztergomi Vaszary Kolos Kórház,
  • a hatvani Albert Schweitzer Kórház,
  • a Bajai Szent Rókus Kórház,
  • az Orosházi Kórház.

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékal kell felkészülniük a koronavírusos betegek ellátására – közölte a tárca.

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel igazolt és gyanús Covid-betegek ellátására 2020. október 30-ig.

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy amennyiben az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint gyanús betegeket beszállítani. Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadhelyi felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt fertőzött, valamint a gyanús betegeket.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018