eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közzétett képen az épülő világító útburkolat látható az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergomnál 2020. október 19-én. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára október 21-én közölte, hogy ez újdonság lesz a magyar közutakon, ugyanis elsőként az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárút hazai Komárom-Esztergom megyei két kilométeres szakaszán épül tesztút. Hat különböző helyszín telepítik azt az anyagot, amely nappal képes magába szívni és tárolni a napfény által gerjesztett fényenergiát, majd azt éjszaka visszasugározni.
Nyitókép: MTI/Magyar Közút Nonprofit Zrt

Újdonság jelenik meg a magyar utakon

Egyelőre két kilométeres tesztút készül a napenergiával működő világító kerékpárútból az EuroVelo6-on.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közzétett képen az épülő világító útburkolat látható az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom közelében.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára közölte, hogy ez újdonság lesz a magyar közutakon, ugyanis elsőként az Eurovelo6 nemzetközi kerékpárút hazai Komárom-Esztergom megyei két kilométeres szakaszán épül tesztút. Hat különböző helyszín telepítik azt az anyagot, amely nappal képes magába szívni és tárolni

a napfény által gerjesztett fényenergiát, majd azt éjszaka visszasugározni.

A környezetkímélő megoldás hozzájárul a kerékpározók balesetmentes éjszakai közlekedéséhez - tette hozzá az államtitkár. Hozzátette: az új technológia telepítése csak minimálisan, 4-5 százalékkal emeli a kerékpárút létesítésének költségeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×