eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Semmelweis Egyetem

Kilenc új koronavírus-halott Magyarországon

710 a napi fertőzöttszám-növekedés. Tízezren most is koronavírus-fertőzöttek.

710 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt kilenc krónikus beteg - írja a Koronavírus.gov.hu portál.

A beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon már 15 710.

A kilenc elhunyt közül nyolcan 70 év felettiek, így az elhunytak száma 663 főre emelkedett, 4227-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 10280 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 28 920-an vannak (ez a szám most csökkent 29 ezer alá), a mintavételek száma 580 072.

A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött, ezekről Orbán Viktor miniszterelnök személyesen beszélt. Ami most a legfontosabb:

  • Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óta után a szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közlésben az is olvasható, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×