eur:
395.28
usd:
372.26
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

5,1 százalékos gazdasági visszaeséssel számol a kormány - a nap hírei

Növekedett a koronavírus terjedésének kockázata - erősítette meg a Semmelweis Egyetem rektora. Az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten speciális, az országosnál szigorúbb intézkedéseket léptessen. Szombattól karanténra kötelezik a brit hatóságok a Magyarországról érkezőket. A nap legfontosabb hírei szeptember 10-én.

Növekedett a koronavírus terjedésének kockázata – erősítette meg a Semmelweis Egyetem rektora.Merkely Béla a budapesti népegészségügyi konferencián azt hangsúlyozta, hogy közösségi összefogással győzhető le a járvány, a legfontosabb a megelőzés, a maszkviselés, a kézhigiénia és a megfelelő távolságtartás.

Újabb 476 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.Két idős krónikus beteg meghalt. Az elhunytak száma 630-ra, az aktív fertőzötteké 5.571-re emelkedett. Jelenleg 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztető gépen.

Az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országosnál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe - írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek. Karácsony Gergely az ingyenes koronavírus tesztelés kiterjesztését javasolta a kormányfőnek. Hétfőn rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés. A testületet a főpolgármester a járványhelyzet miatt hívta össze.

Szombattól karanténra kötelezi a brit kormány a Magyarországról és Portugáliából Angliába utazókat.A londoni közlés értelmében azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.

Megkezdte a bécsi egyetemi centrumtól független működését a magyar tüdőtranszplantációs program - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós beszélt arról is, hogy hamarosan átadják az Országos Onkológiai Intézet mellkassebészeti központjának új műtőblokkját, amely 3 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg.

Sztrájkra készülnek a Színház és Filmművészeti Egyetem dolgozói és tanulói legkésőbb szeptember 21-től. A hallgatók Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől kérik az alapítványi kuratórium lemondatását.

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete - közölte a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László elmondta: az épület hamarosan szerkezetkész állapotban lesz és 2022-től várja majd a látogatókat. Kemecsi Lajos főigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a Néprajzi Múzeum 150 éves történetében először költözhet kimondottan saját igényei szerint kialakított otthonba.

5,1 százalékos gazdasági visszaeséssel számol az idén a kormány. Az aktualizált GDP előrejelzést Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár jelentette be a Világgazdaság konferenciáján.

Nem változtatott az irányadó eurókamaton az Európai Központi Bank kormányzótanácsa. A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak. A kormányzótanács megerősítette, hogy 1350 milliárd euróra megemelt összegben folytatja az eszközvásárlásokat a járványvédelmi sürgősségi programban legalább 2021. júniusának végéig.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×