INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

merkely béla

koronavírus

orbán viktor

karácsony

5,1 százalékos gazdasági visszaeséssel számol a kormány - a nap hírei

Infostart

Növekedett a koronavírus terjedésének kockázata - erősítette meg a Semmelweis Egyetem rektora. Az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten speciális, az országosnál szigorúbb intézkedéseket léptessen. Szombattól karanténra kötelezik a brit hatóságok a Magyarországról érkezőket. A nap legfontosabb hírei szeptember 10-én.

Növekedett a koronavírus terjedésének kockázata – erősítette meg a Semmelweis Egyetem rektora.Merkely Béla a budapesti népegészségügyi konferencián azt hangsúlyozta, hogy közösségi összefogással győzhető le a járvány, a legfontosabb a megelőzés, a maszkviselés, a kézhigiénia és a megfelelő távolságtartás.

Újabb 476 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.Két idős krónikus beteg meghalt. Az elhunytak száma 630-ra, az aktív fertőzötteké 5.571-re emelkedett. Jelenleg 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztető gépen.

Az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országosnál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe - írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek. Karácsony Gergely az ingyenes koronavírus tesztelés kiterjesztését javasolta a kormányfőnek. Hétfőn rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés. A testületet a főpolgármester a járványhelyzet miatt hívta össze.

Szombattól karanténra kötelezi a brit kormány a Magyarországról és Portugáliából Angliába utazókat.A londoni közlés értelmében azoknak, akik szombaton brit idő szerint hajnali négy óra után érkeznek Magyarországról és Portugáliából Angliába, két hetet kell elkülönítésben tölteniük.

Megkezdte a bécsi egyetemi centrumtól független működését a magyar tüdőtranszplantációs program - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós beszélt arról is, hogy hamarosan átadják az Országos Onkológiai Intézet mellkassebészeti központjának új műtőblokkját, amely 3 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg.

Sztrájkra készülnek a Színház és Filmművészeti Egyetem dolgozói és tanulói legkésőbb szeptember 21-től. A hallgatók Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől kérik az alapítványi kuratórium lemondatását.

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete - közölte a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László elmondta: az épület hamarosan szerkezetkész állapotban lesz és 2022-től várja majd a látogatókat. Kemecsi Lajos főigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a Néprajzi Múzeum 150 éves történetében először költözhet kimondottan saját igényei szerint kialakított otthonba.

5,1 százalékos gazdasági visszaeséssel számol az idén a kormány. Az aktualizált GDP előrejelzést Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár jelentette be a Világgazdaság konferenciáján.

Nem változtatott az irányadó eurókamaton az Európai Központi Bank kormányzótanácsa. A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak. A kormányzótanács megerősítette, hogy 1350 milliárd euróra megemelt összegben folytatja az eszközvásárlásokat a járványvédelmi sürgősségi programban legalább 2021. júniusának végéig.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018