eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több száz méteren át tolta maga előtt a motorost az ittas traktorvezető

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy szabadszállási férfi ellen, aki 2018-ban Szabadszálláson egy traktort vezetve az ittassága miatt elütött és maga előtt tolt egy motorost, aki egy héttel később a kórházban meghalt.

A vádirat szerint a férfi 2018. december 15-én este Szabadszállás lakott területén ittasan vezetett egy mezőgazdasági vontatót, ami után egy eke munkagép volt kapcsolva. A közvilágítás működött, de a látási viszonyok korlátozottak voltak, az aszfaltozott úttest sima volt és havas.

A vádlott az ittassága miatt figyelmetlen volt, ezért a mintegy 35-40 km/h sebességgel a traktor első részével nekiütközött egy segédmotoros kerékpár hátsó részének. A motort vezető férfi a vádlottal azonos irányban, szabályosan haladt. Az ütközés miatt a segédmotoros kerékpár a bal oldalára dőlt. A vádlott azonban az ittassága miatt az ütközést nem vette észre és a motorost a járművel együtt több száz méter hosszan tolta maga előtt. A vádlott akkor állt meg, amikor arra járó helybéliek szóltak neki. A vádlott vezetői engedélyét a kiérkező rendőrök a helyszínen elvették.

Az ittas vádlott által okozott baleset miatt az elütött motoros testszerte súlyos sérüléseket, köztük sorozat bordatörést szenvedett.

A sértettet kórházba szállították, de az orvosi kezelés ellenére egy héttel később vérmérgezésben meghalt.

A szabadlábon védekező, ittas járművezetés miatt már büntetett vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×