INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

hadgyakorlat

magyar honvédség

közlekedés

veszprém

bakony

Katonák a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának zárógyakorlatán az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2020. január 30-án.  A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban.

Különleges járművek indulnak el Veszprém felé

Infostart / MTI

Csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítaniuk az autósoknak, akik nem hajthatnak az úgynevezett zárt menetoszlop közé.

Nemzetközi gyakorlatokat tartanak Magyarországon október 7-ig a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykút és Újdörögd) térségében. A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi időpontokban és útvonalakon:

  • 2020. szeptember 09-én (szerdán) 22:00 és szeptember 10-én (csütörtökön) 02:00 óra között Nagylak (Románia) - Veszprém útvonalon.
  • 2020. szeptember 12-én (szombaton) 00:05 és 11:00 óra között a Tornyosnémeti (Szlovákia) határátkelőhely - Veszprém útvonalon.
  • 2020. szeptember 12-én (szombaton) 22:00 és szeptember 13-án (vasárnap) 08:00 óra között a Nagylak (Románia) határátkelőhely - Veszprém útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű,

ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018