eur:
394.44
usd:
369.6
bux:
65735.37
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Markáns lehűlés jön - figyelmeztetéseket is kiadtak

Hétfő estig a Kárpát-medencét eléri a szóban forgó frontzóna, így megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől egyre több helyen alakul ki csapadék, illetve mérséklődik a hőség.

Hétfőn kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a délelőtti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a keleti vidékeken számíthatunk a legtöbb napsütésre. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, estig a Dunántúlon - annak is főként a déli részein - kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A középső országrészben záporok, zivatarok is kialakulhatnak a nap második részében, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye.

Hétfőre zivatar miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Nógrád, Tolna megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést. Eső miatt másodfokú a figyelmeztetés Zala és Somogy megyében, Baranyában, Fejérben, Tolnában, Vasban és Veszprémben pedig első fokú.

Hőség miatt Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést.

A szél hétfőn napközben időnként megerősödik, Sopron térségében azonban viharos lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható.

Kedden, az ősz első napján borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar. Este inkább északon, északkeleten valószínű még csapadék. Helyenként erős lehet a szél is. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximumhőmérséklet 17-26 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×