eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő idős nő egy bukaresti piacon. 2020. április 29-én, a koronavírus-járvány idején. A kormány legutóbbi határozata szerint az idősek csak reggel hét és tizenegy óra, valamint este hét és tíz között hagyhatják el otthonaikat és mehetnek vásárolni.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Friss adatok: 52 újabb fertőzött, két halott

Tovább nőtt az aktív fertőzöttek száma is.

52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5098 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 611 fő, 3681-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 806 fő - olvasható a kormányzati koronavírus portálon.

Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 58 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az új esetek közül a legtöbb, 17 a fővárosban van.

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 8
  • Pest megyében 6,
  • Győr-Moson-Sopronban Veszprémben 4-4
  • Hajdú-Biharban és Nógrádban 3-3
  • Baranyában 2,
  • Fejérban, Vasban, Borosd-Abaúj-Zemplénben és Bács-Kiskun megyében 1-1

új esetet regisztráltak.

Hangsúlyozzák: az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy

akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezés az éberség és a fegyelmezettség. A portál szerint így el lehet kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×