eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos beszédet mond az Újfehértó határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén 2020. június 5-én. A nyírségi városban több mint 880 millió forintból egy kilencven férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edzőteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek. Hátul Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) és Hosszú József polgármester.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Újabb, lőteres sportközpontok építése kezdődik meg

A decemberben bejelentett 5 és a mostani 11 helyszín jelenti a program első ütemét.

Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építését vette tervbe a kormány – írta a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján.

Ezek olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak” – fogalmaz a határozat, amely ki is jelöli a helyszíneket. Ezek a következők: Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Berettyóújfalu, Pécs, Sárospatak, Makó, Szekszárd, Székesfehérvár, Kecskemét és Zalaegerszeg.

A tizenegy új honvédelmi sportközpont építésére költségvetési forrásokat csoportosítottak át. A Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elké­­­s­zül­nie.

  • A magyar kormány 2017-es döntése szerint első fázisban 40 honvédségi sportközpont létesítenek.
  • Tavaly december 23-án, elsőként, öt sportközpont megépítését jelentette be a kormány (Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár, Baja).
  • Az első létesítmény alapkövét idén február 28-án tették le Balassagyarmaton.
  • Simicskó István júniusban a bajai sportközpont alapkőletételi ünnepségén közölte: az ország valamennyi (127) járásában épül majd honvédelmi sportközpont, ugyanis a haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani.
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×