INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

honvédség

sportközpont

lőtér

magyar közlöny

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos beszédet mond az Újfehértó határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén 2020. június 5-én. A nyírségi városban több mint 880 millió forintból egy kilencven férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edzőteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek. Hátul Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) és Hosszú József polgármester.

Újabb, lőteres sportközpontok építése kezdődik meg

Infostart

A decemberben bejelentett 5 és a mostani 11 helyszín jelenti a program első ütemét.

Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építését vette tervbe a kormány – írta a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján.

Ezek olyan, lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak” – fogalmaz a határozat, amely ki is jelöli a helyszíneket. Ezek a következők: Kisvárda, Körmend, Nagykanizsa, Berettyóújfalu, Pécs, Sárospatak, Makó, Szekszárd, Székesfehérvár, Kecskemét és Zalaegerszeg.

A tizenegy új honvédelmi sportközpont építésére költségvetési forrásokat csoportosítottak át. A Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elké­­­s­zül­nie.

  • A magyar kormány 2017-es döntése szerint első fázisban 40 honvédségi sportközpont létesítenek.
  • Tavaly december 23-án, elsőként, öt sportközpont megépítését jelentette be a kormány (Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár, Baja).
  • Az első létesítmény alapkövét idén február 28-án tették le Balassagyarmaton.
  • Simicskó István júniusban a bajai sportközpont alapkőletételi ünnepségén közölte: az ország valamennyi (127) járásában épül majd honvédelmi sportközpont, ugyanis a haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018