eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megújul az országos autizmusstratégia

Bizottság jött létre a kormány támogatásával az országos autizmusstratégia megújításáért az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) kezdeményezésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Azt írták: a bizottság feladata, hogy áttekintse azokat a programokat, amelyek az elmúlt években az autizmussal élőket segítették, és fejlesszék az eddig elért eredményeket.

A bizottság Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és Kővári Edit AOSZ-elnök vezetésével alakult meg. A munkában részt vesz az Autizmus Alapítvány és az Apró Lépések Egyesület, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Mentálhigiéniai Központja, a Heim Pál Kórház Mentálhigiéniai Ambulancia, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Klebelsberg Központ és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara - tudatták.

Fülöp Attila ismertette, hogy az Autisták Országos Szövetségének koordinálásával munkacsoportok jönnek létre a korai fejlesztés, a szűrés, az oktatás és képzés, a foglalkoztatás és a családok támogatásáért.

Nyitrai Zsolt a közlemény szerint elmondta: a korábbi, az autizmussal élők, hozzátartozóik, valamint a velük foglalkozó szakemberek csoportjáért létrejött országos autizmusstratégia 2008-ban készült.

Kővári Edit arról beszélt: a szövetség ernyőszervezetként 30 éve fogja össze a magyar autizmusban érintett közösséget, és képviseli érdekeiket. A bizottságtól azt reméli, hogy szakértők segítségével megvalósítható konkrét javaslatok születnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×