eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára napirend előtti felszólásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 11-én, mellette Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Itt az újabb négy kérdés az érkező nemzeti konzultációból

A témák: ingyennet, multi- és bankadó, munkahely- és magyartermék-védelem, járványügyi figyelőszolgálat.

A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket is bejelentett a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.

Dömötör Csaba folytatva a nemzeti konzultációs kérdéseinek bemutatását, a kormány közösségi oldalán megjelent videójában úgy fogalmazott: a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Köszönetet mondva helytállásukért hangsúlyozta: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy

  • támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy

  • egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez.

Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy

  • a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Dömötör Csaba rámutatott: a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már "itt volt a baj". Ezért azt a kérdést is felteszik, hogy

  • szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra.

Közölte: a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, melyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×