eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
Ausztriából Magyarországra belépésre várakozó járművek Hegyeshalomnál, a határátkelőnél 2020. március 16-án. Orbán Viktor miniszterelnök ezen a napon az Országgyűlés plenáris ülésén bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Nem kell teszt, nyílik az osztrák és szlovák határ is

A részleteket Szijjártó Péter jelentette be.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közölte: az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytatott a határokon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszterekkel, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal.

"Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok" - írta.

Ez azt jelenti, hogy

péntektől nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni

az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×