eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Védőmaszkot viselő utasok szállnak fel egy villamosra a Széll Kálmán téren 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új villamosjárattal gazdagodhat Budapest

A közlekedési szakemberek egyetértenek abban, hogy a 3-as metró középső részének felújításának idején jól jönne egy kötöttpályás mentesítőjárat, hogy ne csupán a dugókban araszoló pótlóbuszok jelentsék az utazási kínálatot.

Amennyiben időben elkészülnek az új összekötővágányok a Soroksári út és a Haller utca között, beindulhat az új villamosjárat a Baross tér (Festetics György utca) és a Jászai Mari tér között – írja az Ittlakunk.hu.

Az új járat a Baross tértől a Haller utca végéig a 24-es, majd onnan a Jászai Mari térig 2-es villamos sínpárjain közlekedne. Így a Nagyvárad tértől, ahol a déli metrószakasz ideiglenes végállomása lesz, két irányban is vihetné az utasokat.

Mint kiemelik, a járat nagy előnye, hogy nem terheli tovább a Közvágóhídi zsúfolt végállomást, hiszen elkerülné azt. A tervek szerint a 2-es vonalán a mostaninál kevesebb, a 24-esen pedig ugyanannyi kocsi járna majd. Az új villamos a nappali órákban körülbelül 5–6–8 perces sűrűséggel közlekedne, hajnalban és késő este, valamint a hétvégéken ritkábban.

Az új viszonylat a jelenlegi elképzelések szerint vagy a 18-as vagy a 21-es jelzést kapná. Utóbbi esetben a Normafára és a Csillebércre közlekedő autóbuszokat vissza kellene számozni 90-esre, mert egy szám csak egy járaté lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×