eur:
388.02
usd:
360.29
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Így reagált az ellenzék Orbán Viktor bejelentésére

Több ellenzéki párt is reagált Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki bejelentésére, ami szerint meghosszabbítják a kijárási korlátozást a koronavírus-járvány miatt.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebookon a kormányfő bejelentését csalódást keltőnek minősítette. Szerinte nem azt kellett mérlegelni, fenn kell-e tartani a kijárási korlátozást vagy nem, hanem azt, hogy szigorítani kell-e a korlátozásokat.

Emlékeztetett, a Jobbik álláspontja eddig is az volt, hogy a legszigorúbb korlátozásokat kell bevezetni, hogy fékezzék a járványt és ne nehezedjen hatalmas nyomás az egészségügyre.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közleményben úgy kommentálta Orbán Viktor közlését, hogy "erre a bejelentésre felesleges volt korlátlan és határozatlan idejű felhatalmazást adnia magának, hiszen most azokra a polgármesterekre bízza az életbe vágó döntéseket, akiktől egy hete még meg akarta vonni a jogköreiket".

Ezzel együtt bízik abban, hogy az emberek által közvetlenül választott települési vezetők, polgármesterek felelős döntést fognak hozni mindenki érdekében - írta.

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési frakcióvezetője a Facebookon azt közölte, támogatják a kormányfő bejelentését a kijárási korlátozás meghosszabbításáról, és azzal is egyetértenek, hogy a polgármesterek plusz jogkört kapnak ahhoz, hogy a helyi szükségleteknek megfelelően további korlátozásokat vezethessenek be.

Ahhoz azonban - tette hozzá -, hogy a polgármesterek megalapozott döntéseket tudjanak hozni, további információkra, adatokra van szükségük, ezért az LMP arra kéri a kormányt, hogy biztosítsa ezeket.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×