eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Veseműtétet végeznek laparoszkópiás eljárással a Minimál invazív eljárások az urológiában XI. címmel a 11. alkalommal megrendezett nemzetközi szakmai kurzus keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2020. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nincs elég ember a kórházakban, önkéntesek jelentkezését várják

Az egészségügyi tanulókat, OKJ-képzésen részt vevőket, pályaelhagyókat szeretnék mozgósítani.

Hétfőtől már úgy kell megszervezni az egészségügyi ellátást Kásler Miklós miniszter hétvégi bejelentése nyomán, hogy 65 év feletti egészségügyi dolgozó ne találkozzon közvetlenül a betegekkel, és a kollégáikkal is csak telefonon konzultáljon.

Az emberi erőforrások minisztere az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt kieső orvosok és szakdolgozók pótlása ügyében egy levelet adott ki, amiben "önkéntes programot" hirdet, és ami az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán jelent meg. Eszerint

  • 18-49 év közöttieket várnak, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt, esetleg orvos-, fogorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, vagy egészségügyi OKJ-képzésben vesznek részt. Várják a rezidenseket és szakorvos jelölteket is.
  • Jelentkezhetnek továbbá azok a szakorvosok, vagy azon szakrendelések szakdolgozói, ahol a betegforgalom várhatóan lecsökken.
  • Hívják azokat az egészségügyi szakembereket is, akik nem a közfinanszírozott járó- vagy fekvőbeteg ellátásban dolgoznak.
  • Pályaelhagyók jelentkezését is szívesen fogadják.

Jelentkezni a covid-onkentes.aeek.hu oldalon, regisztrációval lehet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×