eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Veseműtétet végeznek laparoszkópiás eljárással a Minimál invazív eljárások az urológiában XI. címmel a 11. alkalommal megrendezett nemzetközi szakmai kurzus keretében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban 2020. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nincs elég ember a kórházakban, önkéntesek jelentkezését várják

Az egészségügyi tanulókat, OKJ-képzésen részt vevőket, pályaelhagyókat szeretnék mozgósítani.

Hétfőtől már úgy kell megszervezni az egészségügyi ellátást Kásler Miklós miniszter hétvégi bejelentése nyomán, hogy 65 év feletti egészségügyi dolgozó ne találkozzon közvetlenül a betegekkel, és a kollégáikkal is csak telefonon konzultáljon.

Az emberi erőforrások minisztere az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt kieső orvosok és szakdolgozók pótlása ügyében egy levelet adott ki, amiben "önkéntes programot" hirdet, és ami az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán jelent meg. Eszerint

  • 18-49 év közöttieket várnak, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt, esetleg orvos-, fogorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, vagy egészségügyi OKJ-képzésben vesznek részt. Várják a rezidenseket és szakorvos jelölteket is.
  • Jelentkezhetnek továbbá azok a szakorvosok, vagy azon szakrendelések szakdolgozói, ahol a betegforgalom várhatóan lecsökken.
  • Hívják azokat az egészségügyi szakembereket is, akik nem a közfinanszírozott járó- vagy fekvőbeteg ellátásban dolgoznak.
  • Pályaelhagyók jelentkezését is szívesen fogadják.

Jelentkezni a covid-onkentes.aeek.hu oldalon, regisztrációval lehet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×