eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Újabb hullámokat vetnek a csenyétei halálesetnél történtek

A polgármestert szombaton 19 óra 20 perckor hívta telefonon egy helybéli férfi, hogy a nagybátyja nem lélegzik. Azt Kiss István sem érti, hogy először miért nem a mentőt értesítették, mindenesetre ő azonnal intézkedett.

Ahogy az Infostart is megírta, a Borsod megyei Csenyétén a polgármester szerint azért halt meg egy ember, mert a mentősök nem mentek be egy romatelepre, hanem várták a rendőröket. A mentősök hangfelvétellel tudják bizonyítani, hogy megfenyegették őket. Az InfoRádiónak Kiss István polgármester elmondta, fél nyolc előtt hívták a mentősöket, akikkel három és fél percet beszélt. A pontos címet nem tudta megmondani, de az utca nevét igen. A mentősök pedig elmondták, hogyan kell csinálni az újraélesztést és tartották a kapcsolatot.

A polgármester egy másik faluban lakik, de gyorsan a helyszínre ért - idézte fel a történteket. Amikor meglátta a várakozó mentősöket, kérte, kövessék, de azok nem indultak el. Azt mondták neki, rendőri kíséret nélkül nem mehetnek be a településre, de azt nem mondták meg, miért. Mindenesetre betette a beteget a saját autójába és kivitte a mentősökhöz.

A polgármester szerint ekkor érkezett meg egy másik mentőautó, amiben már orvos is volt. A rendőrök pedig a mentők riasztásától számított 15 perc múlva futottak be, de Kiss István nem tudja, hogy kik hívták ki őket, és azt sem, hogy fenyegetőztek-e.

"Nem volt ilyenre példa az elmúlt 30 évben, hogy itt mentősöket megfenyegettek vagy bántalmaztak volna. Azzal, hogy mások asztal mögül eldöntik, hogy ez egy romák lakta település és veszélyes, én nem tudok mit kezdeni" - mondta a polgármester.

Az Országos mentőszolgálat közleménye szerint a helybéliek már telefon is szidalmazták és fenyegették a menőket, akik emiatt rendőri védelmet kértek. Erről hangfelvétel készült, de azt még nem hozták nyilvánosságra. A mentőszolgálat szerint a veszélybe került munkatársaik nem tudták folytatni a szolgálatot és pszichológus segítségére szorulnak. "A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk" - olvasható a mentőszolgálat közleményében.

Az ügy ezzel azonban még nem ért véget, mert a csenyétei polgármester feljelentést tesz a rendőrségen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×