eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kövér László: a gazdasági és a családpolitikai törvények voltak az őszi ülésszak legfontosabb döntései

Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt egyebek között a házszabály szigorításáról és az új Európai Bizottságról is.

Kövér László szerint az őszi ülésszak alatt meghozott gazdasági és családpolitikai törvényeknek az a célja, hogy az elmúlt évek tendenciáinak folytatásaként a magyar gazdaságot a külső környezet negatív változásaitól függetlenítsék, továbbra is emelkedő pályán tartsák.

Ennek hasznából pedig igyekezzenek egyre nagyobb mértékben támogatni a családokat a demográfiai trend megváltoztatása érdekében - fűzte hozzá.

A házszabálynak a képviselői magatartást szabályozó szigorításáról a házelnök azt mondta: ha némely "renitenskedő" ellenzéki képviselőt máshogy nem lehet megfékezni, akkor olyan szankciós rendszer kell, amely "meggondolásra készteti őket".

Kövér László, aki a Fidesz választmányi elnöke is, arról is beszélt, hogy pártja egy erős Európai Uniót és egy erős, határozott Európai Néppártot szeretne. Mint mondta, pártja sok mindenben nem ért egyet az új Európai Bizottság elnökének elképzeléseivel, de Ursula von der Leyen legalább magatartásában, habitusában óriási különbséget mutat elődjéhez képest, és párbeszédre törekszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×