INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

gripen

légierő

bakony

lőgyakorlat

mi-24

Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták.

A magyar légierőtől lesznek hangosak az esték és nappalok

Infostart

Mi-24-es harci helikopterekkel és JAS-39 Gripen vadászrepülőgépekkel hajtanak végre levegő-föld éleslövészetet a héten az MH Bakony Harckiképző Központ lőterén, a Bakonyban.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis harci helikopterei áttelepültek az újmajori gyakorlótérre, hogy a hét során végrehajtsák a kiképzési tervüknek megfelelően levegő-föld gépágyús éleslövészetüket, miközben szintén gépágyús lövészetet kezdett a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, ezúttal Pápáról felszállva – számolt be a Veszprém megyei hírportál.

A levegő-föld feladatok során a Mi-24P harci helikopter 30 mm-es ikercsövű gépágyújával, valamint a Gripen 27 mm-es egycsövű gépágyújával hajtanak végre a katonák éleslövészetet, előretolt földi repülésirányítók segítségével.

A feladatok pontos és precíz végrehajtása nem egyszerű művelet, a földi repülésirányítók és a repülőeszköz személyzete rádión kommunikál angol nyelven, miközben különböző célmegjelölő eszközök és eljárások segítségével adják meg, hova is kell lőni a repülőgéppel. Ezt a katonáknak nem csak nappal, hanem a sötétben, éjszakai körülmények között is gyakorolniuk kell, így a hét folyamán

mindennap 13 órától este 22 óráig lehet számítani jelentős zajhatással járó légi járművekre, valamint a gépágyúsorozatok zajára

– emelte ki a Veol.hu.

Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018