INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

frakcióülés

kocsis máté

harrach péter

fidesz

Három kulcsfontosságú programról tárgyaltak a Fidesz-KDNP frakcióülésén

Három kulcsfontosságú programról tárgyaltak a Fidesz-KDNP frakcióülésén

Infostart / InfoRádió

Kocsis Máté és Harrach Péter tartott sajtótájékoztatót a pártszövetség kétnapos kihelyezett frakcióülésének végén. Orbán Viktor szerda este szólalt fel zárt körben.

Fidesz frakcióvezetője és budapesti elnöke, Kocsis Máté elmondta, fontos témák kerültek a frakció elé. Az egyik ilyen a családvédelmi akcióterv: a hét pontból négy már aktív, több mint 65 ezren vették már igénybe, a vártnál nagyobb az érdeklődés az autóvásárlási támogatás iránt is. A fennmaradó három,

  • a bölcsődefejlesztési program,
  • a négy vagy többgyermekes nők szja-mentessége és
  • a nagyszülői gyed

2020 januárjában lép életbe. A költségvetési fedezet Kocsis Máté bejelentése szerint megvan.

A gazdasági növekedés fenntartása is kiemelt figyelmet kapott, mert ettől függ a munkahelyek száma és a béremelések mértéke. A jövő évi költségvetésben 152 milliárd forint van béremelésekre az ápolónői béremeléseken felül (náluk 2018-2022 között 72 százalékos béremelést terveznek), ennek felosztására a kormány tesz majd javaslatot.

Bővítenék a Magyar Falu Program forrását

A gazdaságvédelmi akcióterv is szóba került, és megbeszélték a harmadik a Magyar Falu Program megerősítését, erre több pénzt fordítanának a jövőben. Az 5000 főnél kevesebb lakosú települések fejlesztését célzó programban valamilyen formában az érintett polgármesterek 96 százaléka vett részt.

Törökország szíriai hadműveletével kapcsolatban Kocsis Máté megismételte, amit Orbán Viktor előző napi interjújában elmondott, vagyis hogy a magyar érdekeket tartják szem előtt ebben az ügyben. Ezt tették akkor is, amikor nem akarták az elítélő határozatot támogatni. Az indok, hogy ne indítsa meg Törökország az unió és Magyarország felé a több mint hárommillió menekültet.

Választási és fővárosi ügyek

Az önkormányzati választások problémás ügyeit már maga mögött szeretné tudni, le szeretné zárni a Fidesz - mondta Kocsis Máté.

Az InfoRádió tudósítójának kérdésére válaszolva kiderült, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz képviselőcsoportjának összetételéről és vezetőjéről csak jövő héten lesz döntés (a megválasztott polgármesterek mellett kompenzációs listáról is bekerülnek képviselők).

A közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban Kocsis Máté azt mondta, hogy talán a rendszerváltás óta nem történt ilyen nagy hiba.

Elhangzott az a kérdés is, hogy felépítenek-e egy új politikust lehetséges főpolgármester-jelöltként, ezt egyelőre fikciós felvetésnek tartotta Kocsis Máté.

A KDNP-frakció saját ülést is tartott - mondta a párt alelnöke. Harrach Péter kifejtette: értékelték a választáson a párt tagjaként vagy a párthoz szorosan kötődő politikusok eredményeit; 70 ilyen politikus jutott polgármesteri székhez, 250-en lettek helyi képviselők, és 29-en kerültek be a megyei önkormányzatokba.

Hétfőn, a Parlament őszi ülésszakának nyitónapján Orbán Viktor is felszólal.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018