INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

fekete-győr andrás

momentum

önkormányzati választás

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt kampányzáró rendezvényén a fővárosi Remény Központban 2018. április 7-én.

Fekete-Győr András az adatok láttán "felspannolódott"

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A Momentum elnöke bizakodva várja az önkormányzati választások eredményét. Fekete-Győr András az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a kampány bulvár elemeit látva nem lett volna a választók helyében.

Fekete-Győr-András, mint fogalmazott, a 20 százalék körüli feldolgozottsági adatokat megismervén spannolódott fel, ugyanis több olyan megyeszékhelyben is az ellenzék vezet meggyőző szavazatszámmal, ami az ő szívéhez közelálló, ilyen például Miskolc, Pécs, Dunaújváros, Érd, vagy Hódmezőváros. A nap folyamán volt pesszimista, optimista, semleges, de este 9 óra körül ismét optimistább lett.

Szerinte a Momentum érdekes helyzetben van, mert ők szinte a nulláról indulnak a választáson, így

nehéz lenne kudarcról beszélni már akkor is, hogyha csak egy képviselőjük bejutna valahová,

mégis, Budapesten egy kerületi momentumos polgármestert elvárna maguktól, amire a legnagyobb esélye Soproni Tamásnak van a VI. kerületben. Azonban egy nagyobb vidéki városban is nagyon örülne, hogyha sikerülne győzniük, ezeket azonban nehezebbnek tart.

Az elsődleges prioritás az önkormányzati képviselők. "Új párt vagyunk, fiatal párt vagyunk, friss párt vagyunk, legyen minél több képviselőnk" – hangsúlyozta a Momentum elnöke, aki 80-100-zal lenne elégedett a körülbelül 190 indulóból.

A mozgósítással kapcsolatban megjegyezte, hogy miután ők "kidolgozták a belüket, rengeteget plakátoltak és nagyon sok ajtót végigkopogtattak", így az rajtuk nem múlhatott. Fekete-Győr András reményei szerint a magas részvétel az ellenzéknek és ezáltal a Momentumnak kedvez, ahogyan a Borkai-botrány is, amely szerinte "lerántotta a leplet a hamis értékrendjükről".

Szerinte

Karácsony Gergely jó kampányt csinált, ami még őt is meglepte:

valamilyen szinten momentumos "feelingje" volt, amiből ők is kivették a részüket, így őt várja győztesként a főpolgármesteri versenyben.

Nyitókép: Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Fekete-Győr András
 
Kerpel-Fronius Gábor
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018