INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

önkormányzati választás

győr

tüntetés

borkai zsolt

Résztvevők a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen címmel meghirdetett rendezvényen a győri városháza előtt 2019. október 12-én.

Tüntettek Győrben

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

A városháza előtt tartott demonstráción az ellenzéki felszólalók mindegyike azt hangoztatta, hogy a polgármester foltot ejtett a megyeszékhely becsületén.

A demonstráción Glázer Tímea, a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje azt mondta, hogy Borkai Zsolt akkor is veszíteni fog, ha holnap nyer, mert a Fidesz arra készül, hogy az első adandó alkalommal leváltsa.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy "maffia-kormány" irányítja az országot, amelyet 2010 óta "meglopnak, megcsalnak és széthazudnak". Kendernay János, az LMP társelnöke azt hangoztatta, hogy a köz szolgálata a bizalomra épül, amelynek alapja a tisztesség. Szerinte Győr ma szimbóluma lett a leplezetlen hatalmi gőgnek, a bizalommal való visszaélésnek és a közösség meglopásának. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője beszédében kitért arra, hogy október 8-án a párt négy képviselője kilépett az ellenzéki összefogásból Győrben. "Ők besározták a Jobbik nevét" - mondta, majd hozzátette, hogy gerinctelennek tartja őket, a Jobbik továbbra is az ellenzéki összefogást támogatja. Hangoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek le kellett volna mondatnia Borkai Zsoltot.

A mintegy egyórás, békés tüntetésen Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő beszédét a városháza lépcsőjéről egy ellentüntető bekiabálásokkal szakította meg, amire a tüntetők közül néhányan odamentek. Kisebb vita alakult ki, majd a szervezők és a rendőrök kivezették a férfit a tüntetés helyszínéről.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018