eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Folyamatosan váltják a rezsiutalványokat

Amint megkapják, máris egyenlítik ki vele közüzemi számlájukat a nyugdíjasok, jönnek a számok, mennyi utalványból fizettek eddig rezsiköltséget.

7,2 milliárd forintnyi rezsiutalványt váltottak be keddig az arra jogosultak, ennyiből lett befizetett villany- és gázszámla - írja a Magyar Nemzet. 17 milliárd forintnyi rezsiutalvánnyal még nem fizettek.

A lapnak nyilatkozó Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár ígéri, nem az utolsó, nyugdíjasoknak szóló különjuttatás ez.

Szeptember utolsó napjáig több mint 2,6 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek vitt ki a postás háromszor háromezer, azaz összesen kilencezer forint értékű rezsiutalványt.

"Az eredményekből azoknak a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, akik munkájukkal a korábbi évtizedekben megteremtették a mostani fejlődés alapjait" – fogalmazott a lapnak.

A címzettek nagyjából másfél százaléka nem vette át az értékküldeményt.

Bárki bármilyen rezsiutalvánnyal kapcsolatos kérdésére pontos választ kaphat a kormányzati információvonalon, melyet a 1818-as telefonszám tárcsázásával lehet elérni.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×