INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

rezsiutalvány

fónagy jános

nyugdíjas

Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Folyamatosan váltják a rezsiutalványokat

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Amint megkapják, máris egyenlítik ki vele közüzemi számlájukat a nyugdíjasok, jönnek a számok, mennyi utalványból fizettek eddig rezsiköltséget.

7,2 milliárd forintnyi rezsiutalványt váltottak be keddig az arra jogosultak, ennyiből lett befizetett villany- és gázszámla - írja a Magyar Nemzet. 17 milliárd forintnyi rezsiutalvánnyal még nem fizettek.

A lapnak nyilatkozó Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár ígéri, nem az utolsó, nyugdíjasoknak szóló különjuttatás ez.

Szeptember utolsó napjáig több mint 2,6 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek vitt ki a postás háromszor háromezer, azaz összesen kilencezer forint értékű rezsiutalványt.

"Az eredményekből azoknak a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, akik munkájukkal a korábbi évtizedekben megteremtették a mostani fejlődés alapjait" – fogalmazott a lapnak.

A címzettek nagyjából másfél százaléka nem vette át az értékküldeményt.

Bárki bármilyen rezsiutalvánnyal kapcsolatos kérdésére pontos választ kaphat a kormányzati információvonalon, melyet a 1818-as telefonszám tárcsázásával lehet elérni.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018