INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

erdő péter

nemzetközi eucharisztikus kongresszus

vallás

kereszténység

Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek a Szerb Egyházi Múzeum épületének és új állandó kiállításának megnyitóján Szentendrén 2019. május 25-én. A múzeum, amely eddig a szentendrei székesegyház Pátriarka utcai kertjében működött, most az egykori szerb tanítóképző és felekezeti iskola Fő téri épületébe költözött. Az épületet a magyar kormány 650 és a szerb kormány 150 millió forintos támogatásával újították fel és alakították át múzeumnak.

Erdő Péter: Rendkívül előrehaladott fázisban vannak az előkészületek

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám

Napra pontosan egy év múlva kezdődik a hazai rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Rendkívül előrehaladott fázisában vannak a hazai rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületei, ismertette Erdő Péter bíboros az InfoRádiónak nyilatkozva. Összeállt a hét programja, még a délutáni párhuzamos események is nagyrészt rögzítésre kerültek.

Most, az előttünk álló legfontosabb feladat – folytatta az esztergom-budapesti érsek –, hogy megszólítsuk a hazai és külföldi részvevőket. Az egyes délutáni, esti programokra külön-külön lehet jelentkezni, illetve regisztrálni, ahogyan a délelőtti programfolyam egészére is.

A legnagyobb tömegrendezvényeknek a 2020. szeptember 13-i nyitó szentmise a Puskás Ferenc Stadionban, a 19-i szentmise és körmenet a Parlamentnél, illetve a 20-i zárómise ígérkeznek – ismertette Erdő Péter –, amelyeken bárki ingyenesen részt vehet, aki azonban ülőhelyre vágyik, annak célszerű előre regisztrálnia.

Városszerte lesznek lelkipásztori, valamit kulturális külön programok is a eucharisztikus kongresszus idején.

Koncertet ad a Csík Zenekar és a 100 tagú Cigányzenekar, fellép a Moszkvai Patriarchátus zenekara a Zeneakadémián, és lesz Ákos-koncert is a Papp László Arénában – sorolta a bíboros. A szerdai nap (szeptember 16.) különösen gazdagnak ígérkezik, jegyezte meg, miután délután a Szent István-bazilikában a keleti katolikus püspök fognak együtt misézni, amely alkalmával a keleti egyházak zenéjéből kaphatunk értékes válogatást, ugyanakkor este pedig tíz különböző budapesti plébánia nyelvi csoportokban fogadják a vendégeket, és mutatnak be miséket más programokkal.

Erdő Péter továbbá kiemelte, hogy a délelőtti programokra is készülnek olyan zenei és más anyagokkal, amelyek kulturális szempontból fontosak, például a csütörtöki napon (szeptember 17.) bemutatásra kerül a cigány mise.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - Erdő Péter
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018