eur:
394.39
usd:
371.78
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Új fejlemény a korrupt záhonyi határrendészek ügyében

Fellebbezést jelentett be a bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt megvádolt záhonyi határrendészek ügyében hozott ítélet ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Keresztes Imre főügyész közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa kedden kihirdetett ítéletével 51 vádlottból negyvennel szemben végrehajtandó szabadságvesztést, tíz vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki;

38 vádlottnál megállapította, hogy a korrupciós bűncselekményeiket bűnszövetségben követték el.

Az elsőfokú bíróság tíz vádlottat bűnösségük megállapítása és a büntetések kiszabása mellett az ellenük emelt vádak egy része alól felmentett, egy vádlottat pedig valamennyi vád alól felmentett.

Az elsőfokú eljárásban hozott ítélettel szemben az ügyészség ötven vádlott terhére súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása, kilenc vádlottnál a próbaidőre történt felfüggesztés mellőzése és közügyektől eltiltás kiszabása, 49 vádlottnál a kiszabott pénzbüntetés súlyosítása, míg a felmentések miatt a vádlottak bűnösségének megállapítása, a teljes felmentéssel érintett vádlottnál a bűnösség megállapítása és vele szemben büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügyészség egy vádlott esetében az ítéletet tudomásul vette - közölte a Központ Nyomozó Főügyészség.

A korrupcióval vádolt záhonyi határrendészek tárgyalása 2018 áprilisában kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség szerint a vádlottak 2015-ben a magyar-ukrán határon pénzt fogadtak el azért, hogy eltekintsenek a szabálysértések miatti hivatalos eljárásoktól.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×