eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Illusztráció

Széfre bukkantak egy magyar tóban a mágnespecások

Valószínűleg bűncselekményből származik az a páncélszekrény.

Egy soproni mágneshorgász széfet talált a soproni Tómalom vizében. A páncélszekrény oldala meg volt lékelve, egy rongy volt benne és némi aprópénz. A horgász értesítette a rendőrséget, az egyenruhások pedig le is foglalták a tóból előkerült széfet - írta a Kisalföld.

A soproni eset óta még inkább lázban tartja a mágneshorgászat a pecásokat, akik egyelőre nincsenek sokan, a közvélemény pedig még csak most kezdi megismerni a furcsa hobbit. "Három éve kezdtük el, Magyarországon akkor még egyáltalán nem volt ismert a mágnespeca, így külföldi oldalakról szereztük az információkat" – mesélte a lapnak Kovács Erik, aki barátjával, Vinczellér Dáviddal az elsők között kezdte meghonosítani a rendhagyó horgászatot.

Úgy véli, közel hatvan aktív mágneshorgász lehet az országban, de felmérésünk szerint

három-négyezer embernek is lehet a birtokában az ehhez szükséges speciális mágnes.

Ez egy másfél kilós mágnes vastokban, s képes akár négyszáz kilós fémet is megfogni. Az alapszett már nyolcezer forintért beszerezhető, egy profibb harmincötezer forint – mondja Kovács Erik, aki az elmúlt három évben rengeteg fémtárgyat horgászott ki a különböző tavakból, folyókból. Fogásainak hetven százaléka szemét, de húzott már ki kukát, bicskát, horgászbotokat, kerékpárokat és három pisztolyt is. Az értékesebb zsákmányt le kell adniuk a rendőrségnek, de

ha bebizonyosodik, hogy nem bűncselekményből származik a tárgy, a gazdája pedig harminc napon belül nem jelentkezik, a pecásé lehet a fogás.

A Tómalom vizében talált páncélszekrényt persze nem fogja hazavinni a pecás. A Soproni Rendőrkapitányság lefoglalta a széfet, amivel kapcsolatban egyelőre azt állapították meg, hogy nem köthető Győr-Moson-Sopron megyében elkövetett bűncselekményhez. A Soproni Rendőrkapitányság tovább folytatja a széf eredetére vonatkozó vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×