INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

karácsony gergely

kálmán olga

kerpel-fronius gábor

előválasztás

Egy férfi leadja szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán a XXI. kerületi Görgey Artúr téren 2019. január 28-án.

Előválasztás: az egészségügy körül forgott a keddi nap

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek az utolsó teljes napon is folytatták a kampányt.

Még kedd délután és este, valamint szerda délelőtt lehet szavazni a budapesti ellenzéki előválasztáson. Az indulók továbbra sem pihentek. Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje kedden az egészségügyi ellátás javítását ígérte. Szerinte jól szervezettséggel sok mindent meg lehetne oldani.

"Egy jól szervezett, egy jól felépített informatikai rendszerrel, egy jól szervezett hálózattal elérhető az, hogy

5 percen belül időpontot foglaljunk magunknak a legközelebbi szakrendelésre.

Aztán, jól szervezettséggel és a gyógyszerészeti szakma segítségével, velük egyeztetve, a többletköltségeket állva megszervezhető az, hogy 15 percen belül érjek el egy ügyeletes gyógyszertárat. A mentőszolgálattal, a szakma képviselőivel, szintén a jól szervezettséggel és valamennyi többletköltség odaadva eredményeként 25 percen belül, a nap bármely szakában tudjam meg, hogy milyen orvosi ellátásra van szükségem" – fogalmazott.

Karácsony Gergely is az egészségüggyel kampányolt az utolsó napon. Az MSZP és a Párbeszéd jelöltje hangsúlyozta: a fővárosban nem lehet olyan alapellátási körzet, amelyikben nincsen háziorvos.

"Az egészségügyi rendszerünknek az alapja a jó alapellátás.Nem arra kellene ösztökélnünk az embereinket, polgárainkat, hogy egy call centeren keresztül telefonálgassanak, hanem arra, hogy

mindenhol legyen egy jó háziorvos,

ami elérhető, és ami azonnal tudja, hogy hogyan kell esetleg továbblépni az egészségügyi ellátásban. És természetesen azt a pénzt, amelyet a fővárosnak bele kell tennie az ellátásába, azt hasznos dolgokra kellene fordítani" – nyilatkozta.

Kerpel-Fronius Gábor, akit a Momentum támogat, továbbra is a fiatalokat buzdította a részvételre.

"Egy olyan új szövetség létrehozásán dolgozom, amelyben helyet kap minden olyan budapesti polgár, aki Budapest fejlődését tekinti ügyének. Legyen az jobboldali, baloldali, konzervatív, liberális, vagy épp a sétáló Budapest-híve" – emelte ki.

Nyílt levelet írt Tarlós István

Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzet keddi számában nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy

az ellenzéki előválasztás nem felel meg a választás törvényes szabályainak.

Szerinte nem lehet hitelesen ellenőrizni a többi között a válaszadók hovatartozását, válaszaik komolyságát, a szavazatok számát és megoszlását.

Hétfőn Demokratikus Koalíció közölte, hogy bejelentést tesz a Civil Választási Bizottságnál csalás miatt. Ugyanis

felhívták a figyelmüket egy félrevezető tartalmú automata hívásra,

amely úgy állítja be Karácsony Gergelyt mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne. Ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták – olvasható a DK közleményében.

Nyitókép: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Előválasztás: az egészségügy körül forgott a keddi nap
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018