INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

hajóbaleset

hableány

kiemelés

duna

A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.

Utolsó szakaszához ért a Hableány kiemelése - friss hírek

Infostart / InfoRádió

Átemelték az uszályra a két hete elsüllyedt turistahajót.

A Clark Ádám úszódaru kiemelte a Dunából a Hableányt, és az utolsó szakaszához érkezett a folyamat. Az immár öt ponton rögzített hajóroncsot a közelben álló uszályra helyezték – jelentette a helyszínről az InfoRádió tudósítója. A munka folyamatos, de lassan haladt, szinte centiméterről centiméterre ment.

Megpróbálták fixen tartani a Hableány roncsát, hogy ne lengjen ki a levegőben. A hajótest nem tört el - ez volt a szakemberek legnagyobb félelme a munkák megkezdése előtt.

Előzőleg percenként 900 liter vizet szivattyúztak ki a Hableányból. Az áradó Duna sok hordalékot, iszapot vitt be a hajóroncsba.

A legutolsó merülés közben a búvárok nem találtak már újabb holttestet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy nincs is már több áldozat a roncsban vagy azok a hordalék alatt fekszenek. Ez akkor fog kiderülni, ha elszállítják a hajóroncsot a rendőrségi vizsgálatra. Egy kikötőbe viszik el, ott folytatódhat a vizsgálat.

Délelőtt összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hajó kapitánya és az a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet reggel 6 órakor kezdődött.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018