eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Utolsó szakaszához ért a Hableány kiemelése - friss hírek

Átemelték az uszályra a két hete elsüllyedt turistahajót.

A Clark Ádám úszódaru kiemelte a Dunából a Hableányt, és az utolsó szakaszához érkezett a folyamat. Az immár öt ponton rögzített hajóroncsot a közelben álló uszályra helyezték – jelentette a helyszínről az InfoRádió tudósítója. A munka folyamatos, de lassan haladt, szinte centiméterről centiméterre ment.

Megpróbálták fixen tartani a Hableány roncsát, hogy ne lengjen ki a levegőben. A hajótest nem tört el - ez volt a szakemberek legnagyobb félelme a munkák megkezdése előtt.

Előzőleg percenként 900 liter vizet szivattyúztak ki a Hableányból. Az áradó Duna sok hordalékot, iszapot vitt be a hajóroncsba.

A legutolsó merülés közben a búvárok nem találtak már újabb holttestet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy nincs is már több áldozat a roncsban vagy azok a hordalék alatt fekszenek. Ez akkor fog kiderülni, ha elszállítják a hajóroncsot a rendőrségi vizsgálatra. Egy kikötőbe viszik el, ott folytatódhat a vizsgálat.

Délelőtt összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hajó kapitánya és az a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet reggel 6 órakor kezdődött.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×