eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Merüléshez készül egy búvár a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál kiépített pontonnál 2019. június 5-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 5-éig tizenhárom holttest került elő.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Két újabb holttest került elő a Dunából

Egy holttestet a Hableány balesetének helyszínén, egyet pedig 50 kilométerre találtak meg.

Egy holttest jelent meg a Duna felszínén szerda délután négy óra előtt. A rendőrök több motorcsónakkal jelentek meg a helyszínen, majd kiemelték a testet - írta az Index. Ezt a holttestet tehát nem a búvárok hozták fel a Hableány roncsától. A Blikk képeket is közölt a holttestről.

Közben a múlt heti hajóbaleset újabb feltételezett áldozatára bukkanhattak meg a helyszíntől 50 kilométerre – közölte a dél-koreai Yonhap hírügynökség. Dél-koreai kormánytisztviselők tájékoztatása szerint egy nő holttestét találhatták meg.

Múlt hét szerda este a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Jelenleg 14 embert keresnek még.

A múlt szerdai hajókatasztrófával kapcsolatos további híreinket ITT olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×