eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Magyarország 35 millió eurós hitelprogramot indít a zöld-foki mezőgazdaság és vízgazdálkodás fejlesztésére - a nap hírei

Újabb három megyére terjeszti ki a Pénzügyminisztérium az álláskeresők elhelyezkedését segítő programját. Budapesten szombaton adják át a 3-as metró felújított szakaszát.

A keresztény kultúra közös gondolkodási alap Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között - jelentette ki a miniszterelnök az afrikai ország fővárosában. Orbán Viktor elmondta: 35 millió euróból létrehoztak egy hitelprogramot, amelyet a mezőgazdaság és vízgazdálkodás fejlesztésére fordítanak.

A magyar egészségügy olyan fejlesztések előtt áll, ami Magyarország történelmében még nem fordult elő - ígérte az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hangsúlyozta: a kormány elkötelezett abban, hogy a betegségügyből egészségügyet hozzon létre, a megelőzésre téve a hangsúlyt.

Változást sürgetett a párizsi klíma megállapodás végrehajtásában a magyar államfő az ENSZ-közgyűlés előtt New Yorkban. Áder János szerint veszélyben van az egyezmény, ugyanis a világ károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint valaha.

Újabb három megyére terjeszti ki a Pénzügyminisztérium az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezkedését célzó programját. Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, hogy Nógrádban, Hevesben és Jász-Nagykun-Szolnokban folytatódik a program, amelyet fokozatosan, az egész országra kiterjesztik jövő év tavaszáig.

Az idei évre 4 százalékos gazdasági növekedést és 3 százalékos inflációt vár a Kopint-Tárki. A konjunktúrakutató a tavalyi 4,9 százalékos GDP növekedés után elsősorban az uniós támogatású projektek finanszírozásának idei felhasználására alapozza a viszonylag magas növekedési prognózist.

Ha az Európai Néppárt nem fordul vissza a nemzetállamokat képviselő politikához, a Fidesz olyan pártokkal keres majd szövetséget, amelyekkel érdekazonosság van, Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Vitára hívta Tarlós István főpolgármestert Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Facebook-oldalára feltöltött videójában a zuglói polgármester azt mondta: elege van az üzengetésből, és abból, hogy Tarlós István állításaival szemben nem tudja nyilvánosan megvédeni magát.

Budapesten szombaton adják át a 3-as metró felújított szakaszát. Az átadás után véget ér a buszos pótlás az északi szakaszon. Április 6-án megkezdődik a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti metrószakasz felújítása.

A Népliget mellett épülhet meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új multifunkciós csarnok. Az erről szóló kormányrendelet most jelent meg a Magyar Közlönyben.

Aggodalmát fejezte ki a jogállamiság és a korrupció szlovákiai és máltai helyzetével kapcsolatban az Európai Parlament. A képviselők a két országban történ újságíró-gyilkosságokkal összefüggésben általánosságban is felhívták a figyelmet a sajtó munkatársait érő fenyegetésekre Európában.

Vitára és szavazásra engedte a Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodást péntekre a londoni alsóház elnöke. A dokumentumot a kormány terjesztette a képviselők elé, akik eddig kétszer nagy többséggel elvetették azt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×