eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Szent János Kórház főbejárata a főváros XII. kerületében, a Diósárok út 1-3-ban. A Barcza Elek mérnök tervei alapján a 19. század végén emelt kórház épületeiben 1898-ban kezdődött meg a gyógyító munka. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az államtitkár megerősítette: váltás volt a János-kórház élén

Megerősítette az egészségügyért felelős államtitkár, hogy menesztették a Szent János-kórház eddigi főigazgatóját, Kázmér Tibort.

Horváth Ildikó azt is elmondta az InfoRádiónak, hogy Takács Péter veszi át a tisztséget, aki eddig az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője volt. Az államtitkár az előző igazgató távozásáról többet nem mondott, csak a menesztés tényét erősítette meg.

"Takács doktor korábban már dolgozott a kórházban, a járóbeteg-ellátás igazgatója volt, és a finanszírozást vezette" - mondta Horváth Ildikó az új igazgatóról, aki az elmúlt másfél évben a minisztériumban egészségpolitikai főosztályvezetőként dolgozott. A váltásra azért volt szükség, mert a János-kórház és a Kútvölgyi egyesülésével létrejön az Észak-Közép-Budai Centrumkórház, és ehhez másfajta vezetőt kerestek.

"Elvállalta a Szent János-kórház és a Kútvölgyi-tömb egyesülésével járó nagy munkát, hogy a 250 ezer fős közép-budai lakosság ellátásában ez a centrum fejlődjön" - mondta az államtitkár az új igazgató előtt álló feladatról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×