INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

valentin-nap

virág

rózsa

A Valentin nap főszereplője nem ismeri az inflációt

A Valentin nap főszereplője nem ismeri az inflációt

InfoRádió

Érdekes információkat osztott meg az InfoRádióval a virágkötők szakmai egyesületének elnöke.

A tavalyihoz képest nem lesz drágább a vörös rózsa Valentin napon - mondta az InfoRádiónak a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke. Boros Attila hozzátette: ezen a napon már egyre több nárciszt és jácintot adnak az emberek a kedvesüknek.

"Természetesen még mindig a vörös rózsa hódít, mert ez a legszerelmesebb virág, de azt vesszük észre a kiskereskedelemben, hogy egyre több színes virág trendi, illetve egyre több hagymás virágot is használnak a virágkötők, egyre többet keresik is őket" - fejtette ki Boros Attila.

Jelenleg Magyaroszágon van elegendő tulipán, nárcisz és jácint, és van hazai rózsa is, de utóbbi virág túlnyomó része importból származik, többnyire Hollandiából.

Valentin napon egyértelműen, 90-95 százalékban a vágott virág az úr.

Boros Attila szerint ez is nagy különbség a nőnappal szemben, amikor egyre keresettebbek az egynyári vagy évelő cserepes növények.

A Valentin nap virágőrülete mindössze egy nap, alig vannak, akik akár csak előző nap megveszik az adott napi virágot, azonban a holland virágtőzsdei árak már hetekkel korábban befolyásolják a kapható virágok árát.

"Már második hete sokkal drágábban érkezik a vágott virág Magyarországra, mint egyébként az megszokott ilyenkor" - mondta el, hozzátéve, egy-egy virágbolt akár több száz szál rózsát is elad ezen a napon.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Valentin napi virágárusítás
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018