INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

havazás

időjárás

közlekedés

Újabb figyelmeztetések, kettévágta a havazás az országot

Újabb figyelmeztetések, kettévágta a havazás az országot

Infostart

Folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. Több baleset is történt.

A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már a középső megyékben és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban pedig az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés.

Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna. A nap folyamán további lepel, 8 centiméter hó valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északnyugaton a ködös, illetve a zúzmarás köddel borított tájakon kis körzetekben tartósan megmaradhat a köd.

Budapesten is havazik, a közlekedésben a fél-egy centis hóréteg reggel hét óra körül nem okozott fennakadást. A mellékutak havasak, Pesten is, de Budán főként fokozott körültekintést kérnek a sofőröktől. 83 járművel végzik a síkosságmentesítését, 6 géppel végzik a kerékpárutak takarítását, és tisztítják a járdákat is - mondta Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. PR szakreferense.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel háromnegyed hétkor frissítette figyelmeztető előrejelzését. Az újban hat megyére van érvényben figyelmeztetés, amely szerint 12 óra alatt 5 centiméternél több friss hó hullhat. Az érintett helyek: Pest, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye.

Balesetek

Az M5-ös autópályán Röszke irányába, a 15-ös km-nél baleset történt. Sávzárásra, lassabb haladásra készüljenek - közölte az Útinform.

Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os km-nél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás.

Albertirsa belterületén, a 40-es főút 4-es km-énél két személyautó ütközött össze. Félpályás korlátozás van érvényben.

A 44-es főúton Nyárlőrinc közelében korábban egy személyautó kamionnal karambolozott. A 18-as km-nél a fél útpályát továbbra is zárva tartják.

Az 51-es főúton, Baja közelében két személyautó szemből ütközött össze. A 167-es km-nél már félpályán halad a forgalom.

A 82-es főút 45-ös km-énél, a Lázi elágazásnál két személygépkocsi karambolozott. A fél útpályát lezárták.

Pest megyében a 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között egy kamion keresztbe fordult. A 18-as km-nél egy sávon váltakozó irányba engedik a járműveket.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018