INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

havazás

útinform

útzár

baleset

Teljes a hókáosz, több helyen baleset miatt útzár van az országban

Teljes a hókáosz, több helyen baleset miatt útzár van az országban

Infostart

Egyre több az ütközés a havas utakon, jelentősen lelassult a forgalom.

Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os kilométernél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás - írja az Útinform.

Baleset miatt félpályás útzárat alkalmaztak:

  • Somogy megyében a 6-os főúton, a 250-es kilométernél Darány közelében (ezt időközben feloldották),
  • a 44-es főúton Nyárlőrinc közelében, 18-as kilométernél,
  • a 82-es főút 45-ös kilométerénél, a Lázi elágazásnál (ezt időközben feloldották),
  • a 85-ös főúton, a 61-es kilométernél a hegykői elágazásnál,
  • Pest megyében a 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között, a 18-as kilométernél (ezt időközben feloldották).

Torlódik a forgalom az M0-s autóút déli szektorában. A terelések mellett lelassul a forgalom, az M5-ös autópálya felé 25-30 perccel nő meg a menetidő. A keleti szakaszon a Maglódi kihajtó közelében mindkét irány forgalma több kilométeren araszol, továbbá az M1-es felé egy baleset is nehezíti a haladást a 48-as kilométer közelében.

Az M2-es autóúton, Göd és Sződliget között mindkét irányban jelentős több kilométeres a torlódás. Legalább fél óra a menetidő-veszteség.

Az M3-as autópályán Budapest felé Mogyoród és az M0-s csomópont között lassulnak le a járművek.

Az M5-ös autópályán Röszke irányába, a 15-ös kilométernél korábban baleset történt. Már nincsen korlátozás, de a főváros felé tartók a nézelődés és a reggeli erős forgalom miatt egészen az M0-s csomópontig visszatorlódnak.

Országos havazás

A hajnali órákra a havazás az ország jelentős részére kiterjedt. A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, de az M7-es autópályán Balatonvilágostól nyugatra és az M6-os autópályán Pakstól délre már több felé havas, hókásás a burkolat.

A Dunántúl jelentős részén valamint Bács-Kiskun-, Csongrád- és Békés megyében a fő- és a mellékutak burkolata havas, hókásás vagy latyakos. A délebbre eső területeken, ahol tegnap óta esik a hó, télies útviszonyokra készüljenek, és csak téli körülményekre felkészített járművel induljanak el! Az ország középső részén és a Tiszántúlon a preventív védekezés nyomán jellemzően vizes vagy sónedves az úthálózat. A friss hó vastagsága ezeken a területeken 1-4 centiméter, a délebbre eső megyékben, Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyében 5-10 centiméter közötti. Az intenzív hóesés miatt a látási viszonyok is korlátozottak lehetnek.

Szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, így hóátfúvások nincsenek, járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban.

Öt megye veszélyben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében öt megyére van érvényben figyelmeztetés, amely szerint 12 óra alatt 5 centiméternél több friss hó hullhat. Az érintett helyek: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye.

Az OMSZ előrejelzése szerint folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül az ország területén és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban az északi, északkeleti tájakat is elérte a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018