eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Megerősítették, pénzbírsággal sújthatják a kórházakat

A korábbi gyakorlatnak megfelelően kérte az országos tisztifőorvos a kórházakat arra, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy biztosítsák a folyamatos betegellátást – közölte az InfoRádióval a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A Népszava szerdán arról írt, hogy az intézmények bírságot is kaphatnak, ha nem fogadják a betegeket.

A betegek szünetmentes ellátása érdekében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően országos tisztifőorvos körlevélben kérte valamennyi kórház főigazgatóját, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a folyamatos betegellátás biztosítására – közölte az InfoRádió megkeresésére a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Szerdán a Népszava, és ez alapján az Infostart is írt arról, hogy több intenzív osztály már tavaly év végén megtelt, a levélben viszont azt írták, hogy a kórházak ilyenkor is maguk kötelesek gondoskodni a saját ellátási területükhöz tartozó intenzív ellátásról.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte: január első napjaiban az intenzív ellátást nyújtó fekvőbeteg-osztályok telítettsége jelentősen megnövekedett, ezért a folyamatos és biztonságos betegellátás biztosítása érdekében január 4-én arra kötelezte Budapest és Pest megye valamennyi, az intenzív ellátás szakmában fekvőbeteg-szakellátási kapacitással rendelkező egészségügyi szolgáltatóját, hogy

szükség esetén ne csak a saját ellátási területükhöz tartozó betegeket fogadják, hanem bárkit, aki a térségből érkezik és intenzív ellátást igényel,

ezzel elosztva megnövekedett terhelést.

A központ megerősítette, hogy arról is tájékoztatták az intézményeket, ha ezt nem teljesítik, akkor pénzbírságot is kaphatnak.

Azt, hogy kit melyik intenzív osztályra vigyenek, az Országos Mentőszolgálat koordinálja.

A mentők Központi Irányítócsoportja folyamatosan online követi, hogy melyik intézményben mennyi szabad hely van – közölte az InfoRádió megkeresésére a szervezet. Hangsúlyozták, hogy a rendszer folyamatosan és megbízhatóan működik, a sürgősségi beutalási rend pedig mindenki számára nyilvános.

“A rendszer folyamatosan és megbízhatóan működik, anomáliáról nincs tudomásunk”

- közölte a szervezet.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke korábban azt mondta: általános probléma, hogy szervezetlen az egészségügyi rendszer.

Az intenzív osztályok az egyre több influenzás beteg és a havazás okozta balesetek miatt különösen leterheltek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért arra kéri a lakosságot, hogy vegyék igénybe a vírus elleni védőoltást, fokozottan figyeljenek a közlekedésre, és saját környezetükben takarítsák el a havat.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×