eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József

A helikopterek után jönnek a harckocsik

Negyvennégy új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 önjáró löveggel gyarapodik a Magyar Honvédség.

Új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlásáról írtak alá szerződést szerdán a Honvédelmi Minisztériumban. A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 önjáró löveggel gyarapodik a Magyar Honvédség.

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója.

Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a honvédség harci képességei is javulnak. A Leopard2 harckocsik és PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók. A rendezvényen elhangzott: a haderő megerősítésének és harci képességeinek további fejlesztése keretében a légierő megerősítése után most a szárazföldi haderőnem megerősítése következik.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a magyar és a német haderő között régóta jól működő és szerteágazó kapcsolat van, amit most megerősítettek. Elmondta, hogy a kormány és a honvédelmi tárca eltökélt abban, hogy egy erős Magyar Honvédséget építsenek fel. Ehhez, a katonákon kívül, 21. századi modern haditechnikára is szükség van. Arra törekszenek, hogy kiváló eszközöket adjanak a kiválóan felkészített katonák kezébe. Olyan eszközöket, amelyet megbízható partnerek gyártanak - tette hozzá.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, tizenhat Airbus helikoptert vásárolt a Magyar Honvédség. Közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai helikopterekről van szó, amelyekkel 2023-tól bővül a légiflotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×