INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

a nap hírei

orbán viktor

csehország

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor - a nap hírei

Infostart

Tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly, ugyanakkor nőttek az egyenlőtlenségek is. Kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának menesztését az elektronikus jegyrendszer-ügy miatt a főpolgármester.

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Prágában. A kormányfő cseh kollégájával, Andrej Babissal folytatott megbeszélése után a kétoldalú együttműködés dinamikusan növekvő szegmensének nevezte a védelmi ipart.

Diszpécser rendszer bevezetésével gyorsítaná a sürgősségi ellátást az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az InfoRádiónak adott exluzív interjúban arról beszélt, hogy a sürgősségi ellátásnál a kórházakban létrehoznak egy irányítási egységet, amely szelektálja a betegeket annak alapján, hogy kinek milyen ellátásra van szüksége.

Tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly, ugyanakkor nőttek az egyenlőtlenségek is. A KSH jelentése szerint tavaly az egy főre jutó éves nettó jövedelem 1 millió 300 ezer forintot tett ki. A tanulmány kitér arra is, hogy csökkent ugyan, de még mindig a lakosság ötödét érinti a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata, ez 1 millió 887 ezer embert jelent.

Univerzális nagybank lesz a takarékokból. Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese a Takarék Csoport sajtótájékoztatóján közölte: 2020-ig egyetlen pénzintézetté olvasztják össze a ma működő 12 takarékszövetkezetet és a Takarék Csoport további 3 részvénytársasági bankját.

Kezdeményezte a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán menesztését a főpolgármester. Tarlós István közölte azt is: az elektronikus jegyrendszer évek óta húzódó ügye miatt a BKK-t felügyelő Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a jövőben csak a városüzemeltetésért felel. A főpolgármester egy tv interjúban hozzátette: 2020 körül várható a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetése.

Távozik a Zöld Híd Kft. vezetése. A tulajdonos Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás leköszönő elnöke, Gödöllő polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta: a katasztrófavédelem bevonása óta helyreállt a 116 települést érintő szolgáltatás rendje. Gémesi György hozzátette: a hulladékszállítást továbbra is a Zöld Híd végzi.

Nyomozást indított ismeretlen tettes ellen az ATV-székházban pénteken keletkezett tűz miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az épületben újra van áram. A tűzoltók átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Előterjesztette a jövő évi uniós költségvetés újabb tervezetét az Európai Bizottság, miután az eredeti javaslatról nem sikerült megállapodni. A tervezet 165 milliárd euró kötelezettségvállalást és 148 milliárd euró tényleges kifizetést irányoz elő, egy-egy milliárddal kevesebbet, mint a korábbi.

Aláírták az észak-amerikai kereskedelmi megállapodást felváltó új szerződést az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó vezetői a Buenos Aires-i G20 csúcs előtt. A szerződés az 1994-ben létrejött Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt váltja fel.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018