eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor - a nap hírei

Tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly, ugyanakkor nőttek az egyenlőtlenségek is. Kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának menesztését az elektronikus jegyrendszer-ügy miatt a főpolgármester.

Új dimenzióba léptek a magyar-cseh kapcsolatok az elmúlt években - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Prágában. A kormányfő cseh kollégájával, Andrej Babissal folytatott megbeszélése után a kétoldalú együttműködés dinamikusan növekvő szegmensének nevezte a védelmi ipart.

Diszpécser rendszer bevezetésével gyorsítaná a sürgősségi ellátást az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az InfoRádiónak adott exluzív interjúban arról beszélt, hogy a sürgősségi ellátásnál a kórházakban létrehoznak egy irányítási egységet, amely szelektálja a betegeket annak alapján, hogy kinek milyen ellátásra van szüksége.

Tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly, ugyanakkor nőttek az egyenlőtlenségek is. A KSH jelentése szerint tavaly az egy főre jutó éves nettó jövedelem 1 millió 300 ezer forintot tett ki. A tanulmány kitér arra is, hogy csökkent ugyan, de még mindig a lakosság ötödét érinti a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata, ez 1 millió 887 ezer embert jelent.

Univerzális nagybank lesz a takarékokból. Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese a Takarék Csoport sajtótájékoztatóján közölte: 2020-ig egyetlen pénzintézetté olvasztják össze a ma működő 12 takarékszövetkezetet és a Takarék Csoport további 3 részvénytársasági bankját.

Kezdeményezte a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán menesztését a főpolgármester. Tarlós István közölte azt is: az elektronikus jegyrendszer évek óta húzódó ügye miatt a BKK-t felügyelő Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a jövőben csak a városüzemeltetésért felel. A főpolgármester egy tv interjúban hozzátette: 2020 körül várható a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetése.

Távozik a Zöld Híd Kft. vezetése. A tulajdonos Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás leköszönő elnöke, Gödöllő polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta: a katasztrófavédelem bevonása óta helyreállt a 116 települést érintő szolgáltatás rendje. Gémesi György hozzátette: a hulladékszállítást továbbra is a Zöld Híd végzi.

Nyomozást indított ismeretlen tettes ellen az ATV-székházban pénteken keletkezett tűz miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az épületben újra van áram. A tűzoltók átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Előterjesztette a jövő évi uniós költségvetés újabb tervezetét az Európai Bizottság, miután az eredeti javaslatról nem sikerült megállapodni. A tervezet 165 milliárd euró kötelezettségvállalást és 148 milliárd euró tényleges kifizetést irányoz elő, egy-egy milliárddal kevesebbet, mint a korábbi.

Aláírták az észak-amerikai kereskedelmi megállapodást felváltó új szerződést az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó vezetői a Buenos Aires-i G20 csúcs előtt. A szerződés az 1994-ben létrejött Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt váltja fel.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×