INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

sisi

szobor

budapest

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, becenevén Sisi újonnan felavatott bronzszobra, R. Törley Mária szobrászművész alkotása a belvárosi Madách téren az átadás napján, 2018. november 15-én.

Rendhagyó Sisi-szobrot avattak a belvárosban

Infostart

A budapesti Madách téren álló szobrot csütörtökön avatta fel a VII. kerületi önkormányzat és R. Törley Mária szobrászművész Erzsébet királyné, Sisi bronzszobrát.

Erzsébetváros névadójának, Erzsébet királynénak az emlékét őrző köztéri alkotás mindezidáig nem volt a kerületben. A műalkotás elkészítésére R. Törley Mária szobrászművészt kérték fel, aki a korabeli ábrázolásoktól eltérően nem terebélyes abroncsszoknyában, hanem földig érő, könnyed, harang alakú, elegáns ruhában ábrázolja Sisit - közölte a kerület.

Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere az avatáson elmondta: "Évekkel ezelőtt az egyik célunk az volt, hogy megteremtsük, vagy éppen újjáélesszük azokat a hagyományokat, kulturális eseményeket, amelyek valamikor fontosak voltak az itt élők életében. Nagy örömünkre szolgált, hogy megtaláltuk azt a művészt R. Törley Mária személyében, aki a koncepcióhoz megalkotta a megfelelő ábrázolást, amely eltér a hagyományos királyné-ábrázolástól, mégis eleganciát és méltóságot közvetít. Emellett felhívja a figyelmet a királyné kulturális szerepére is, hiszen Erzsébetet mint költőt, irodalomszerető asszonyt ábrázolja.”

Budapest, 2018. november 15.
Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, becenevén Sisi újonnan felavatott bronzszobra, R. Törley Mária szobrászművész alkotása a belvárosi Madách téren az átadás napján, 2018. november 15-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, becenevén Sisi újonnan felavatott bronzszobra Budapest belvárosában, a Madách téren az átadás napján. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018