eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Megemlékező a Farkasréti temetőben mindenszentek napján 2017. november 1-jén.
Nyitókép: Soós Lajos

Ezekre nagyon figyeljen a következő napokban

A megnövekedett forgalom miatt a közlekedés már önmagában is veszélyesebb a szokásosnál, de van még néhány momentum, amire ezen kívül is érdemes nagy gondot fordítani.

A szokásosnál is óvatosabb közlekedésre hívja fel a figyelmet a mentőszolgálat a hosszú hétvégén. Fokozottan kell figyelni a temetőlátogatáskor a kisgyermekekre, mert egy meglazult sírkő ledőlhet és súlyos balesetet okozhat - hívta fel a figyelmet a veszélyekre az InfoRádióban az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta, találkoztak már olyan balesettel, amikor gyerekek játszottak, kergetőztek a temetőben, nekitámaszkodtak egy sírkőnek, ami aztán rájuk borult.

Ennek súlyos, akár halálos baleset is lehet a vége, ezért nagyon kell a gyerekekre vigyázni a sírkertekben.

A temető felkeresése komoly fizikai erőpróba az időseknek. Kísérjük el, ne hagyjuk egyedül menni a temetőbe az idős rokonokat, a krónikus betegségben szenvedők pedig vigyék magukkal a gyógyszereiket, mert szükségük lehet rá.

Az országos mentőszolgálat az ünnepek alatt teljes kapacitással dolgozik. Plusz kocsikra általában nincs szükség, de országosan mintegy 1500 mentőst van lesz szolgálatban a hosszú hétvégén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×