INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

győrfi pál

mentőszolgálat

hosszú hétvége

Megemlékező a Farkasréti temetőben mindenszentek napján 2017. november 1-jén.

Ezekre nagyon figyeljen a következő napokban

InfoRádió

A megnövekedett forgalom miatt a közlekedés már önmagában is veszélyesebb a szokásosnál, de van még néhány momentum, amire ezen kívül is érdemes nagy gondot fordítani.

A szokásosnál is óvatosabb közlekedésre hívja fel a figyelmet a mentőszolgálat a hosszú hétvégén. Fokozottan kell figyelni a temetőlátogatáskor a kisgyermekekre, mert egy meglazult sírkő ledőlhet és súlyos balesetet okozhat - hívta fel a figyelmet a veszélyekre az InfoRádióban az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál elmondta, találkoztak már olyan balesettel, amikor gyerekek játszottak, kergetőztek a temetőben, nekitámaszkodtak egy sírkőnek, ami aztán rájuk borult.

Ennek súlyos, akár halálos baleset is lehet a vége, ezért nagyon kell a gyerekekre vigyázni a sírkertekben.

A temető felkeresése komoly fizikai erőpróba az időseknek. Kísérjük el, ne hagyjuk egyedül menni a temetőbe az idős rokonokat, a krónikus betegségben szenvedők pedig vigyék magukkal a gyógyszereiket, mert szükségük lehet rá.

Az országos mentőszolgálat az ünnepek alatt teljes kapacitással dolgozik. Plusz kocsikra általában nincs szükség, de országosan mintegy 1500 mentőst van lesz szolgálatban a hosszú hétvégén.

Nyitókép: Soós Lajos

Kapcsolódó hang

Veszélyek az ünnepek alatt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018