eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új tulajdonosai vannak az egyik legnagyobb magyar internetes médiacsoportnak

Spéder Zoltán eladta a cemp-x Online Zrt-ben, az egyik legnagyobb magyar internetes médiavállalatban lévő tulajdonrészét Ziegler Gábornak és Oltyán Józsefnek - közölték a felek. Így vevők közvetett tulajdonába került egyebek mellett a napi.hu, blog.hu, a femina.hu, a divany.hu, a totalcar.hu, a port.hu sajtótermék is. Ezzel egyidejűleg Bodolai László eladta a NP Nanga Parbat 17. Zrt.-ben - az Index.hu Zrt. tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány alapítója - lévő kizárólagos tulajdonát, melyet 50-50 százalékos arányban az új tulajdonoshoz került cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. vásárolt meg. A tranzakcióról mindhárom érintett fél közleményt adott ki.

dr. Spéder Zoltán közleménye

A cemp-x Online Zrt-t (székhely: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5. V. em. 2.) managementjének tagja Ziegler Gábor, (a cemp-x Online Zrt igazgatósági tagja és a CEMP-SH Kft. ügyvezetője), a pénzügyi befektetőként eljáró Oltyán Józseffel (Regon Média Zrt. tulajdonosa és ügyvezetője) összefogva megvásárolta a cemp-x Online Zrt-t a Silhouette Capital Management Kft-től (székhely: 1051 Budapest, Szent István tér 4-5. V/2.). A vétel teljesedésbe ment, a cemp-x Online Zrt részvényei 100%-ának a tulajdona a vevőkre fele-fele arányban 2018. szeptember 17-én átszállt.

Az adásvétel tárgyát képezték a cemp-x Online Zrt illetve annak leányvállalatai: a CEMP Sales House Kft. (1033 Budapest, Flórián tér 1.), a www.Napi.hu Online Internetes és Információs Szolgáltató Kft. (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E. ép.), a TotalCar.hu Informatikai Kft. (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E. ép.), a PORT.hu Kft. (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E. ép.), a divány.hu Internetes Tartalomszolgáltató Kft. (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E. ép.), a Femina.hu kft-t (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E.ép.), az Inda-Labs Informatikai Szolgáltató Zrt. (1033 Budapest, Flórián tér 1.), a PORT Ticket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1036 Budapest, Lajos u. 48-66. E. ép.) is.

Ezzel a vevők közvetett tulajdonába került egyebek mellett a napi.hu, blog.hu, a femina.hu, a divany.hu, a totalcar.hu, a port.hu sajtótermék is.

Az Eladónak a továbbiakban a cemp-x Online Zrt és leányvállalatainak működésére nem marad fenn semmilyen befolyása és opciós vagy visszavételi joggal illetve a fentiekkel szemben pénzköveteléssel sem rendelkezik.

A tranzakció zárásával egyidőben Kádár Tibor és Rónai Balázs lemondtak a cemp-x Online Zrt-ben viselt igazgatósági tagságukról.

A cemp-x online Zrt. közleménye

A Spéder Zoltán a Silhouette Capital Managementen keresztül értékesítette a cemp-x online Zrt.-ben lévő tulajdonrészét. Az adásvétellel Ziegler Gábor, valamint Oltyán József 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban, illetve kizárólagos irányításuk alá kerültek a cemp-x online Zrt. kiadóvállalatai, valamint az Inda-Labs Zrt. és a csoport érdekeltségébe tartozó portálok felületeit értékesítő CEMP SH Kft. Az adásvétellel párhuzamosan Bodolai László eladta a NP Nanga Parbat 17. Zrt.-ben lévő kizárólagos tulajdonát, melyet 50-50 százalékos arányban a cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. vásároltak meg. A tranzakció az index.hu kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését nem érintik, az Index.hu Zrt. részvényei Bodolai László irányítása alatt működő Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonában maradtak.

Ziegler Gábor igazgatósági tag és Oltyán József médiavállalkozó közös tulajdonába került a cemp-x online Zrt., miután a dr. Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó Silhouette Capital Management Kft. értékesítette az online kiadóvállalatokat működtető vagyonkezelő társaságban lévő üzletrészét. A cemp-x online Zrt. kizárólagos érdekeltségébe tartozó kiadók olyan népszerű kiadványokat működtetnek, mint a Dívány, a Femina, a Port., a TotalCar, és a Napi, emellett ide tartozik az Inda szolgáltatáscsoport, illetve a csoport sales house tevékenységét ellátó CEMP SH Kft.

Az új tulajdonosok célja a cemp-x online Zrt. érdekeltségébe tartozó vállalatok és szerkesztőségek további sikeres és független működésének biztosítása, továbbá a csoport hirdetési és egyéb bevételeinek növelése, a CEMP SH piacvezető szerepének megerősítése.

„18 éve dolgozom az index- illetve a CEMP-csoport kötelékében, így jól ismerem a kiadóvállalatok és a szerkesztőségek igényeit, a vezetők és munkatársak napi kihívásait, sikereit. Tulajdonosként még inkább abban vagyok érdekelt, hogy a cemp-x online Zrt.. által működtetett kiadványok megőrizzék vezető pozíciójukat, valamint a médiapiacon egyedülálló, és független hangjukat” – hangsúlyozta Ziegler Gábor.

A cemp-x online adásvételével egy időben a cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. 50-50 százalékos arányban megvásárolta Bodolai Lászlótól az NP Nanga Parbat 17 Zrt. részvényeit, amely társaság alapítója az Index.hu Zrt. tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak (MFA).

„A Nanga Parbat Zrt. részvényeinek megszerzését befektetésünk védelme érdekében szabtuk a cemp-x online Zrt. megvásárlásának feltételéül. A Magyar Fejlődésért Alapítvány az Index.hu Zrt. tulajdonát számunkra kockázatosnak tűnő konstrukcióban szerezte meg a Pro-Ráta Holdingtól. Az MFA a részvényekért az aktuális vételár részleteket kifizette, de így is több száz millió forinttal tartozott az időközben Nyerges Zsolt tulajdonába került társaságnak. Nem kívántuk magunkat olyan helyzetbe navigálni, hogy a vételár tartozás miatt az Index.hu részvényei bármilyen módon kikerüljenek az alapítvány tulajdonából, ezzel a CEMP SH Kft. esetleg elveszítse kizárólagos értékesítési képviseletét az Index felületeire. A hírportál a sales house legfontosabb partnere, felületeinek értékesítése az éves árbevétel nagyjából a felét adja. Ebben a konstrukcióban mi hosszú távon biztosítva látjuk, hogy az index felületeti kizárólagosan a CEMP SH Kft. értékesítheti, illetve az alapítvány kitettsége is megszűnt, hiszen visszafizette tartozását” - indokolta az adásvétel részleteit Oltyán József.

Az Index.hu Zrt. részvényeit 2017. januárja óta tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványt egyszemélyben Bodolai László kuratóriumi elnök irányítja. A cemp-x online Zrt. új tulajdonosai számára az index.hu jogi képviseletét 15 éve ellátó, illetve az MFA létrehozása óta az alapítvány, illetve az Index.hu Zrt. elnöki pozícióját betöltő Bodolai László személye a garancia arra, hogy az Index.hu továbbra is megőrizze politikai függetlenségét és ennek köszönhető sikeres működését.

dr. Bodolai László és a Magyar Fejlődésért Alapítvány közleménye

A cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. 50-50 százalékos tulajdoni arányban megszerezték az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. részvénycsomagját. Az adásvétel teljesült, a vételár kifizetésre került.

A tranzakció zárását követően dr. Spéder Zoltán arról tájékoztatta az MFA kuratóriumát, hogy a Silhouette Capital Management Kft.-n keresztül közvetett tulajdonában lévő cemp-x online Zrt. részvényeit értékesítette Ziegler Gábor igazgatósági tag és Oltyán József magánszemélyek részére.

Az NP Nanga Parbat 17 Tanácsadó Zrt. adásvétele, továbbá a cemp-x online Zrt. tulajdonosváltása sem közvetlenül, sem közvetve nem vonatkozik az INDEX.HU Zrt.-re, illetve az index.hu hírportálra, amelyek továbbra is a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) tulajdonában maradnak. Az MFA egyszemélyes kuratóriumát, valamint az INDEX.HU Zrt. igazgatóságát továbbra is Bodolai László irányítja. Az index szerkesztőségi függetlensége a kiadó alapítványi tulajdonlásnak köszönhetően garantált.

Az INDEX.HU Zrt. igazgatóságának elnöke, a mai napon felmentette tisztégéből dr. Nagy Ajtony Csaba, valamint Kereszty Gábor igazgatósági tagokat, melyről az érintetteket értesítette. A társaság három fős igazgatóságát a jövőben Bodolai László elnök, Szombathy Pál igazgatósági tag mellett az index mindenkori főszerkesztője alkotja majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×