eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Elektromotoros meghajtású modern Solaris trolibusz és korszerű autóbuszok a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér téri végállomásukon. Műholdas rendszerrel ellenőrzött menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vonalain, kényelmesebbé és kiszámíthatóvá téve a kozösségi közlekedést. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Gyomorforgató állapotok a BKV pihenőiben

Elképesztő állapotban vannak az illemhelyek, sok helyütt felületes a takarítás. A dolgozók elkeseredésükben felvételeket készítenek, hogy dokumentálják a körülményeket.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak azt mondta, gyomorforgató felvételeket látott. Naszályi Gábor szerint, amikor a BKV átalakítása zajlott a költségcsökkentés volt a cél, a takarítási rendet is átalakította a vállalat, és a jelenlegi körülmények között messze nincs meg az a minőség, amire szükség lenne.

Egy nagy forgalmú, több tucat embert ellátó végállomást naponta kellene takarítani, de van ahol napokig nem történik semmi, vagy ha mégis, akkor is inkább felületes takarításról van szó - mondta az érdekképviselet vezetője.

Naszály Gábor szerint nyilvánvalóan a munkáltató a felelős,

látható, hogy a közlekedési vállalat ott takarékoskodik, ahol tud.

Naszályi Gábor elmondta, hogy többször is kezdeményezett egyeztetést a vállalattal, mert emberileg és közegészségügyi szempontból is tarthatatlan a helyzet, de egyelőre nem történt semmi az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×