INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

veronai buszbaleset

kártérítés

biztosító

Verona, 2017. január 21. Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek. (MTI/EPA/Filippo Venezia)

Újabb fejlemény a veronai busztragédia ügyében

Infostart

Jelentősen megemelték a kártérítéseket, de a hozzátartozók többsége továbbra is csak előlegként tekint a megítélt összegre.

Jelentősen megemelte a biztosító a veronai busztragédia áldozatai és sérültjei után járó kártérítés összegét – értesült a Zoom.hu. Volt, akinek dupla annyit fizetett a biztosító, mint amennyit korábban megállapítottak. Az információkat az egyik áldozat rokona is megerősítette.

„Az első hírek, amik a témával kapcsolatban megjelentek, hogy egyes szülők négymillió forintot kaptak volna a biztosítótól. Ezt mindenki elutasította, mire a biztosító tavaly megemelte ezt a kártérítési összeget. Ezt már volt, aki elfogadta, én két-három családról tudok, de többen ezt a pénzt is elutasították.

Végül a biztosító a megemelt összeget mindenkinek kifizette, attól függetlenül, hogy elfogadták-e.

Akik elutasították, azok közölték, hogy ezt a pénzt csak előlegnek tekintik. Idén tavasszal a biztosító ugyanezt az összeget még egyszer elutalta a károsultaknak” – részletezte Szendrei Endre, de hangsúlyozta:

a kártérítés megállapításánál különbséget tettek a közvetlen hozzátartozók között, azaz más összeget kap a szülő, a testvér és a nagyszülő.

Több család Olaszországban indított polgári peres eljárást a nagyobb kártérítés reményében. Ezzel kapcsolatban a napi.hu számolt még be idén januárban arról, hogy ha az olaszországi biztosítók szövetsége jelentős kártérítési összeget állapít meg (ahogy azt tette korábban más esetekben), akkor a megszabott összeget végül a busztársaságot biztosító Groupamának kell kifizetnie. Csakhogy a hazai biztosító 1,8 milliárd forintig köteles fizetni. Amennyiben a kártérítés összege ezt meghaladja, a fennmaradó összeg kifizetésére nem kötelezhető a társaság, azt a baleset felelőseinek kell állnia.

Szendrei Endre a portálnak most elmondta, a magyar családok Olaszországban kártérítésért indított polgári pereinek egy részét összekötik az októberben induló olasz büntetőeljárással – ez a baleset körülményeit vizsgálja majd –, és itt dőlhet majd el, ki a felelős a 17 halálos áldozattal járó katasztrófáért.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett és kigyulladt.

Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018