eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Segítséget kap a családjától Amerikában elszakított kisfiú nővére

A philadelphiai hajóbaleset és a Costa Concordia luxushajó katasztrófája után képviselő ügyvéd segíti a magyarok családegyesítését.

Ügyvédi segítséget kapott annak a kétéves kisfiúnak a nővére, akit egy bronxi befogadóállomásra vittek, miután szüleit őrizetbe vették az amerikai hatóságok, amikor illegálisan Kanadából az Egyesült Államokba mentek. A kisfiút akkor szakították el a szülőktől, akiket egy másik államban tartanak őrizetben.

Most a magyarokat a philadelphiai hajóbaleset és a Costa Concordia luxushajó katasztrófájának ügyében is képviselő ügyvéd, Rónai Péter felajánlotta, hogy irodája ingyen segít a családnak. Az ügyvéd a Blikknek azt mondta, bonyolult ügyről van szó, de mindent megtesznek azért, hogy a gyermek minél előbb együtt lehessen a szüleivel.

A kétéves kisfiú nővérének felajánlották, hogy kifizetik a repülőjegyét, hogy mihamarabb az Egyesült Államokba utazhasson, neki ugyanis kiadhatja az intézet a kisfiút, mivel családtag. Ehhez azonban fizetési igazolások és más hivatalos iratok is kellenek. Ha úgy ítélik meg a hatóságok, hogy nem elég a keresete, akkor szponzorként tudnak neki segíteni – fogalmazott Róna Péter.

A magyar külügyminisztérium is felvette a kapcsolatot az intézettel, ahol jelenleg a kisgyermekről gondoskodnak, és a szüleivel is beszéltek, akik beleegyeztek a gyermek hazahozatalába.

Közben egy amerikai szövetségi bírósági döntés kimondta, hogy nem szakíthatók szét a határt illegálisan átlépő már elfogott migránscsaládok. A már szétszakított családokat 30 napon belül újra egyesíteni kel. Az öt év alatti gyermekek esetében ez a határidő 14 nap.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×