eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla
Gyerekek indulnak a Levelek Télapónak elnevezésű önkéntes kezdeményezés szervezésében megtartott karácsonyi ünnepségre Budapesten, a VIII. kerületi Hős utcában 2017. december 22-én. A Levelek Télapónak kezdeményezés évek óta adománygyűjtést rendez karácsony előtt, hogy szociálisan rászoruló gyerekeknek vásároljanak ajándékokat. Idén a budapesti Hős utcában élő gyerekek írhattak a Télapónak, és egyenként ötezer forint értékben kérhettek karácsonyi ajándékot. A Hős utca lakói betlehemes játékkal készültek az adományozóknak, amelyet karácsonyi ünnepségen adtak elő.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Sportközpont épül a Hős utcai szegregátum helyére

Rekreációs központ épül a Hős utcai szegregátum helyén miután kiköltöztetnek több száz nyomorgó családot.

Hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a fővárosi Hős utcai gettó két épületében, az önkormányzatnak ugyanis 2019 végéig kell rendeznie a tulajdonviszonyokat – értesült a Népszava. Úgy tudják, a jelenlegi tervek szerint a telek a kerület tulajdonában maradna, az érintett épületeket elbontanák, a helyükön pedig egy rekreációs célú sportkomplexumot építene az önkormányzat. Az új létesítményben lenne műfüves sportpálya, futópálya, kültéri sporteszközök, valamint egy kiszolgáló épület is.

Úgy tudja a lap, hogy a lakókkal egyenként tárgyal az önkormányzat, azonban a kisajátítás jellemzői miatt akkor is el kell költözniük, ha nem fogadják el a kerület ajánlatát. Ha méltánytalannak tartják az ajánlatot, akkor bíróságon megtámadhatják azt, ez azonban nem jelent csúszást a kiköltöztetéseket tekintve.

Azt nem tudni, hogy az önkormányzat pontosan mekkora összeget kínál az ingatlanokért, ám a két ház lakásaira vonatkozó hirdetések jellemzően 3-4 millió forintról szólnak. Ebből a pénzből nem lehet másik ingatlant venni, ezért több lakó inkább önkormányzati lakást kért cserébe.

Az állam a szanálásra 2,1 milliárd forintos állami támogatást adott az önkormányzatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×