INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

belföld

metro

akadálymentesítés

meosz

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Elfogadhatónak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a félpályás liftekkel megvalósuló akadálymentesítést a 3-as metróban. Ha ezeket felépítik, a népszavazásra sem lesz szükség.

Okafogyottá válhat a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazás – ezt a kezdeményező Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője is megerősítette, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem oldódott meg minden probléma.

„Biztatóak a kezdetek, és ha ezek a jövő  szerdai közgyűlésen megerősödnek, akkor megfontoljuk a további lépéseket.

Azért kerültek a tárgyalások jobb pozícióba, mert hónapokon, éveken keresztül a főváros vezetése nem foglalkozott sem a mozgássérültek, sem a babakocsis kismamák, sem az idősek igényeivel. Azóta gyorsultak fel a tárgyalások, amióta a népszavazást bejelentettük és az aláírásgyűjtés megkezdődött” – mondta Horváth Csaba.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke sem tartja fontosnak a népszavazást,

mivel 20 állomásból 18-nál várhatóan megoldják az akadálymentesítést. „Én nagyon remélem, hogy a tárgyalások előrehaladásával okafogyottá válik, és a népszavazásra fordítandó költségek esetleg segíthetnék az Ecseri út és a Pöttyös utcai megállók akadálymentesítését” – mondta Kovács Ágnes.

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Arról is beszámolt, hogy kedden egyeztetett a főváros és a metróberuházás projektjének képviselőivel és elfogadhatónak tartja az akadálymentesítésre szánt eszközöket.

„Állomásról állomásra áttekintettük, hogy milyen lehetőségek vannak”

– mondta Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke. Hozzátette,  a 8 állomásból a 6 állomásnál tervezett ferdepályás liftek felszerelését a legoptimálisabb megoldásnak tartották. Továbbá, ha az akadálymentesítésre bekért ajánlatok megérkeznek, akkor a főváros, a projektigazgatóság, illetve a MEOSZ szakértői újra összeülnek és áttekintik a terveket.

A MEOSZ elnöke továbbra is szorgalmazza, hogy a Pöttyös utcai és az Ecseri úti megállót is akadálymentesítsék. Erről még nincs döntés, de a szakemberek szerint ha ez megvalósul, akkor ennél a két megállónál a hagyományos liftek építése lenne a legjobb megoldás.

Kapcsolódó hang

Már nem tartják fontosnak a népszavazást a metró ügyében
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018