eur:
390.93
usd:
357.58
bux:
72539.74
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Már nem nyomoznak a BKK-s etikus hacker ellen

Már nem nyomoznak a BKK-s etikus hacker ellen

Megszüntette a nyomozást az ügyészség a BKK-ügy etikus hackere ellen. A 18 éves fiatalember azzal vált ismertté, hogy miután felhívta a BKK figyelmét az online jegyárusítási rendszerük hibáira, a rendőrség házkutatást tartott a lakásában.

Az etikus hackert képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közölte, hogy már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki rámutatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online jegyárusító rendszerében található biztonsági résre azzal, hogy 50 forintért vásárolt magának bérletet. Ezt a bérletet sosem használta, és nyilvánvalóan jóhiszeműen járt el, amikor azonnal jelezte is a cégnek a hibát.

A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, majd a fiatalember lakásán a rendőrség is megjelent és házkutatást is tartottak nála.

Mostani határozatával az ügyészség kimondta, hogy a fiatalember tette nem bűncselekmény, hiszen az nem veszélyes a társadalomra. Ehhez képest meglepő következtetés, hogy a házkutatást jogszerűnek minősítette az ügyészség - közölte a TASZ.

“Jelen esetben akkor is felforgathatja a rendőrség valakinek a lakását, ha nem követ el bűncselekményt, hanem a társadalom érdekében cselekszik. Ezzel a gyakorlattal az állam megfélemlíti a közérdekű bejelentőket ahelyett, hogy támogatná őket” - nyilatkozta Dojcsák Dalma, a TASZ Politikai Szabadságjogok Projektjének vezetője.

Címlapról ajánljuk
Navracsics Tibor: példátlan politikai lépés a Patrióták kiszorítása az Európai Parlamentben

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépés a Patrióták kiszorítása az Európai Parlamentben

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Elon Musk kemény üzenetet küldött Olaf Scholznak: kancellár úr, mi ez?

A német közszolgálati csatorna egyik műsorvezető-humoristája sajnálkozott azon, hogy meghiúsult a Donald Trump elleni merénylet. Az X közösségi platformon vonta kérdőre a németországi Tesla-gyár tulajdonosa, a milliárdos Elon Musk a kormányfőt, aki eddig nem szólalt meg a szombati fegyveres támadás ügyében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×