eur:
378.1
usd:
345.18
bux:
57415.42
2023. november 30. csütörtök Andor, András
Már nem nyomoznak a BKK-s etikus hacker ellen

Már nem nyomoznak a BKK-s etikus hacker ellen

Megszüntette a nyomozást az ügyészség a BKK-ügy etikus hackere ellen. A 18 éves fiatalember azzal vált ismertté, hogy miután felhívta a BKK figyelmét az online jegyárusítási rendszerük hibáira, a rendőrség házkutatást tartott a lakásában.

Az etikus hackert képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közölte, hogy már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki rámutatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online jegyárusító rendszerében található biztonsági résre azzal, hogy 50 forintért vásárolt magának bérletet. Ezt a bérletet sosem használta, és nyilvánvalóan jóhiszeműen járt el, amikor azonnal jelezte is a cégnek a hibát.

A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, majd a fiatalember lakásán a rendőrség is megjelent és házkutatást is tartottak nála.

Mostani határozatával az ügyészség kimondta, hogy a fiatalember tette nem bűncselekmény, hiszen az nem veszélyes a társadalomra. Ehhez képest meglepő következtetés, hogy a házkutatást jogszerűnek minősítette az ügyészség - közölte a TASZ.

“Jelen esetben akkor is felforgathatja a rendőrség valakinek a lakását, ha nem követ el bűncselekményt, hanem a társadalom érdekében cselekszik. Ezzel a gyakorlattal az állam megfélemlíti a közérdekű bejelentőket ahelyett, hogy támogatná őket” - nyilatkozta Dojcsák Dalma, a TASZ Politikai Szabadságjogok Projektjének vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
Jön a hét legfontosabb adata - Emelkednek a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb adata - Emelkednek a tőzsdék

Jó hangulatban telt ma reggel a kereskedés az ázsiai piacokon, ezt követően Európában is pluszban nyitottak a tőzsdék, valamint Amerikában is emelkedhetnek a vezető részvényindexek. A mai nap azonban hozhat nagyobb elmozdulásokat, mivel az eurózónából és az Egyesült Államokból is inflációs és fontos foglalkoztatottsági adatok érkeznek. Kiemelendő a német kiskereskedelmi adat, Európa legnagyobb gazdasága ugyanis látványosan lassul.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×