eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

BKV: A nagyja még hátra van

A BKV szerint sokkal kevesebb gondot okozott a csütörtöki nagyszabású budapesti menetrend-változás, mint amire a közlekedési társaság számított. A cég szerint szeptember 6-án a mostanihoz képest kétszer több járat útvonala vagy indulási időpontja változik meg. A BKV azt állítja: elég buszuk lesz a változások végrehajtására, azt viszont nem tudni, hogy mindez mennyibe került.

A BKV Zrt. szerint jól vizsgázott a menetrendet és a tömegközlekedés fő irányvonalait tartalmazó paraméterkönyv módosításának első üteme. A közlekedési társaság csütörtökön léptette életbe a teljes közösségi közlekedést érintő változások első részét, ami a járatok harmadát érintette. Több busz, illetve villamosjáratot összevontak, van olyan járat, aminek az útvonalát hosszabbították meg. Mihálszky Gábor, a cég közlekedési vezérigazgató-helyettese szerint túl vagyunk a főpróbán, a fejlesztések döntő többsége, pontosan kétharmada ugyanis a következő ütemben, szeptember 6-án valósul meg.

A cégvezető hozzátette, a paraméterkönyv-módosítás célja is alapvetően az, hogy az emberek átszokjanak az egyéniről a közösségi közlekedésre. A vezérigazgató-helyettes elmondta, több mint 4000 menetrendi táblát cserélt le a BKV, és összesen 850 ezer kiadvánnyal tájékoztatják az utasokat. Az InfoRádió kérdésére, a változások mindösszesen mennyibe kerültek a közlekedési társaságnak, Mihálszky Gábor nem tudott válaszolni. A BKV műszakilag is felkészült a paraméterkönyv-módosítására, az 1184 darabos járműpark elegendő lesz a menetrend átszervezésére - mondta a BKV műszaki igazgatója. Ha mégsem tudnák az 1184 buszt üzemképes állapotban tartani, a cég az alvállalkozókhoz fordul segítségért.

Szeptember hatodikán több busz, villamos és troli járat menetrend-változása mellett a metróban is változásokra lehet számítani - tudtuk meg Szilágyi Károlytól, a közlekedési társaság szóvivőjétől. Szilágyi Károly elmondta: esténként sűrűbben fognak járni, később indul az utolsó, és hamarabb az első járat.

Sok felszíni árat útvonala meghosszabbodik, hogy közvetlenül elérjék a metróvonalakat. Az utolsó metrószerelvények a 2-es és a 3-as vonalon 23.30-kor 5 percet fognak állni a Deák téren, és megvárják az átszálló utasokat. A cég azt kéri az utasoktól, hogy idejében tájékozódjanak a különböző járatok útvonal-változásairól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×